Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Smutný záver pátracej akcie: Bývalého reprezentanta našli mŕtveho! Zomrel pri tom, čo miloval

Po mužovi pátrali niekoľko dní. Zobraziť galériu (2)
Po mužovi pátrali niekoľko dní. (Zdroj: Facebook/Pohotovostný pátrací tím)

BRATISLAVA – Po desiatich dňoch neistoty a intenzívneho pátrania prišla smutná správa. V Dunaji mali nájsť telo bývalej hviezdy kanoistiky, Milana Lachkoviča (†70). Známy vodák sa stratil ešte koncom apríla. Naposledy ho videli, ako ide práve k milovanej vode s kajakom.

 

Archívne video: Pátracia akcia po žene a jej malom synčekovi sa skončila tragicky

Pátracia akcia po žene a jej malom synčekovi sa skončila tragicky (Zdroj: Týdenník policie, Horská záchranná služba)

Smutnú správu zverejnil na sociálnej sieti jeho brat Rudolf. Bývalého reprezentanta mali nájsť v Dunaji v nedeľu krátko pred obedom. „Nebol to pre mňa len brat, ale aj najlepší kamarát. Talentovaný človek a úspešný právnik. Ako žiak vyhral celoslovenské kolo v recitovaní v jeho kategórii. Na vode bol univerzálny. Bol dlhoročným reprezentantom v rýchlostnej kanoistike, ale bol aj akademickým majstrom sveta v zjazde na divokej vode. V Tatrane Karlová Ves bol podpredsedom vodáckeho klubu, a zo svojho syna Milana vychoval tiež reprezentanta v kanoistike a zo svojej dcéry Zuzky právničku,“ napísal. Hviezdny kajakár podľa jeho slov Dunaj miloval.

 

Dnes o 11.35 našli mŕtveho Milana Lachkoviča v Dunaji pod Bratislavou. Budeme na neho s láskou spomínať. Nebol to pre...

Posted by Rudolf Lachkovič on Sunday, May 7, 2023

Správu na svojej oficiálnej facebookovej stránke neskôr uverejnila aj bratislavská mestská časť Karlova Ves. „V nedeľu 7. mája 2023 o 11.35 bolo nájdené telo dlhoročného reprezentanta v rýchlostnej kanoistike Milana Lachkoviča (️†70). Nezvestný bol od 27. apríla, keď bol videný naposledy v Karloveskej zátoke, ako išiel na vodu, ktorej, žiaľ, svoj život aj navždy odovzdal. Rodine vyjadrujeme úprimnú sústrasť,“ napísali. Pripomenuli, že bol akademickým majstrom sveta v zjazde na divokej vode a v Tatrane Karlova Ves bol podpredsedom vodáckeho klubu.

Smutný záver pátracej akcie:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Pohotovostný pátrací tím)

„Dnes v čase okolo 11:35 bol na linke 158 prijatý oznam o nájdení mužského tela bez známok života pri okraji rieky Dunaj v mestskej časti Podunajské Biskupice. Policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave II oznam preverili a hodnovernosť potvrdili. Na miesto bol privolaný obhliadajúci lekár. Predmetná udalosť je v štádiu vyšetrovania,“ uviedla v nedeľu na sociálnej sieti bratislavská krajská polícia. To, že ide o Milana Lachkoviča však zatiaľoficiálne nepotvrdili. Rovnako tak zatiaľ informácie nepotvrdil ani Pohotovostný pátrací tím. 

Niekdajšia hviezda našej kanoistiky sa stratila koncom apríla. „Menovaný bol naposledy videný dňa 27.04.2023 na ulici Karloveské rameno v Bratislave. Odvtedy o sebe nepodal žiadnu správu a miesto jeho súčasného pohybu a pobytu je neznáme,“ informovala v tom čase polícia. Po mužovi niekoľko dní prebiehalo intenzívne pátranie, ktorého sa zúčastnili príslušníci Policajného zboru, Letka Ministerstva vnútra, Hasiči, Dobrovoľná civilná ochrana, Centrálna záchranná služba aj ochotní dobrovoľníci. Po mužovi sa mal nájsť iba kajak a topánka.  

Viac o téme: úmrtiePátranieKanoistaPolícia DunajMilan Lachkovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu