Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Trestné oznámenie pre odovzdanie S-300 Ukrajine: Prokuratúra rozhodla!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Trestné oznámenie týkajúce sa darovania systému protivzdušnej obrany S-300 Ukrajine odmietli. Polícia tak urobila ešte vlani. Vyplýva to zo stanoviska Okresnej prokuratúry Bratislava I, ktoré TASR poskytol hovorca Krajskej prokuratúry v Bratislave Juraj Chylo.

Trestné oznámenie bolo vyšetrovateľom odmietnuté vlani v júli a rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť v septembri, keď prokurátor Okresnej prokuratúry Bratislava I zamietol sťažnosť jedného z oznamovateľov, ozrejmil.

Archívne video

Heger vystúpil v zahraničnej CNN, v angličtine s moderátorkou hovoril o systéme S-300 na Ukrajine (Zdroj: repro CNN, Instagram.com/Eduard Heger)

Trestné oznámenie podali vlani ĽSNS aj mimoparlamentné hnutie Republika. Hovorili o podozrení zo spáchania trestného činu porušovania povinností pri správe cudzieho majetku, nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami, či zneužívania právomoci verejného činiteľa a ďalších trestných činov. Dočasne poverený premiér Eduard Heger vtedy odmietol, že by sa darovaním systému S-300 stalo Slovensko súčasťou ozbrojeného konfliktu na Ukrajine. Ubezpečil, že obranyschopnosť SR je naďalej zabezpečená.

Viac o téme: ProkuratúraUkrajinaTrestné oznámanieS300
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu