Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Potopa v Bratislave: VIDEO Valiaca sa voda zaplavila ulice v Starom Meste! Vyhlásili mimoriadnu situáciu

Zaplavené ulice Bratislavy Zobraziť galériu (17)
Zaplavené ulice Bratislavy (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - V kopci nad Nábrežím armádneho generála Ludvíka Svobodu v Bratislave oproti bývalému PKO prasklo veľké vodovodné potrubie.

Aktualizované 19:45 V súvislosti s odstraňovaním následkov havárie vodovodu, ktorá v piatok spôsobila únik veľkého množstva vody smerom na Ulicu armádneho generála L. Svobodu v Bratislave, vyhlásili mimoriadnu situáciu. TASR o tom informovala hovorkyňa hlavného mesta Dagmar Schmucková. "Premávka na nábreží nie je aktuálne v ohrození, situácia sa však v nasledujúcich dňoch bude monitorovať a posudzovať sa bude aj stav svahu, ktorý priamo zasiahol únik vody," avizovala hovorkyňa.

Aktualizované 18:00 Dopravný podnik Bratislava po hĺbkovej okamžitej kontrole nezaznamenal žiadne problémy. Ako uviedol hovorca podniku Martin Chlebovec, v poriadku sú koľajisko, výhybky i trakčné stĺpy.

Informuje o tom Bratislavská vodárenská spoločnosť na sociálnej sieti. "Na veľkom vodovodnom potrubí v kopci nad električkovou zástavkou Kráľovské údolie sa stala nehoda. Voda zaplavuje Žižkovu ulicu a steká až na Nábrežie armádneho generála L. Svobodu," uviedla mestská firma. BVS zároveň informovala, že pracuje na odstránení poruchy.

Potopa v Bratislave! VIDEO Valiacia sa voda zaplavuje ulice v Starom Meste (Zdroj: Tip čitateľa)

Prívod vody je v súčasnosti už uzavretý, uviedol to hovorca BVS Peter Podstupka. "Ďalšia voda už nevyteká, doteká už len voda, ktorá vytiekla," poznamenal. Voda zo zasiahnutého územia by tak už mala rýchlejšie odtekať.

Valiaca sa voda zaplavila ulice bratislavského Starého Mesta (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Odkláňajú aj dopravu

Pre haváriu vodovodu v kopci nad Nábrežím armádneho generála Ludvíka Svobodu v bratislavskom Starom Meste je obmedzená doprava. Na ceste je množstvo vody. Autá a autobusové linky mestskej hromadnej dopravy preto odkláňajú. Električky zatiaľ premávajú, avšak zníženou rýchlosťou. Hovorca Dopravného podniku Bratislava Martin Chlebovec uviedol, že linky 29, 30, 31, 37 a 39 v smere na Botanickú a Mlynskú dolinu jazdia odklonom cez Most SNP, Einsteinovu a Most Lanfranconi. Električky podľa jeho slov zatiaľ jazdia. Na trati je však hraničné množstvo vody.

AKTUÁLNE Bratislava vyhlásila mimoriadnu
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: Topky/ramon Leško)
Zaplavené ulice Bratislavy
Zobraziť galériu (17)
Zaplavené ulice Bratislavy  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Električková linka 9 aktuálne nejazdí cez tunel. Chlebovec verejnosť vyzval, aby cestovala s dostatočnou časovou rezervou. Zelená vlna RTVS informuje, že časť cesty na Nábreží armádneho generála Ludvíka Svobodu je zaplavená. Dopravné aplikácie hlásia v okolí nábrežia kolóny, v ktorých sa aktuálne stojí okolo 20 až 30 minút. Vodiči odporúčajú sa úseku vyhnúť. "Premávka je usmerňovaná policajnými hliadkami, pričom v smere z mesta na Botanickú ulicu policajti premávku odkláňajú, smer od Botanickej ulice do mesta je aktuálne prejazdný. Vodičov touto cestou vyzývame, aby sa vyhli úseku v smere od Mosta SNP do Karlovej Vsi," informuje polícia na sociálnej sieti.

Zaplavené ulice Bratislavy
Zobraziť galériu (17)
Zaplavené ulice Bratislavy  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)
Zaplavené ulice Bratislavy
Zobraziť galériu (17)
Zaplavené ulice Bratislavy  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Viac o téme: PotrubieVodaPotopa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu