Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Majitelia podniku sa chceli nabaliť, do úsmevu im však skočili kontrolóri: Teraz im hrozí likvidačná pokuta

Podnik v Košiciach ľudí nevedomky okrádal: Po prstoch im klepla inšpekcia! Zobraziť galériu (4)
Podnik v Košiciach ľudí nevedomky okrádal: Po prstoch im klepla inšpekcia! (Zdroj: Getty Images)

KOŠICE – V piatok večer si sadnete do baru, po niekoľkých hodinách zábavy, dobrého jedla a pitia si od čašníka požiadate účet. Až potom sa však dozviete, že si na vás podnik pripravil nemilé prekvapenie a za svoju útratu zaplatíte viac, než ste pôvodne očakávali. S niečím podobným sa stretol už nejeden Košičan, ktorému nakoniec neostalo nič iné, než z reštaurácie vykročiť s trpkým výrazom v tvári. Podnikateľom s nekalými praktikami sa však pod ruky pozrela inšpekcia, teraz ich čaká mastná pokuta.

Archívne video:

Patrik Linhart poslanec NR SR: Marketingový podvod so stropovaním cien. (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Ďalší prípad chamtivého podnikateľa sa zjavil v Košiciach. Vedenie miestneho podniku sa rozhodlo, že za diabolsky vysoké poplatky pri bankových prevodoch si rozhodne platiť nebude, a tak celý poplatok nechávali uhradiť radšej zákazníkov. Všetci, ktorí sa rozhodli svoju útratu uhradiť kartou, si napokon ku každej platbe priplatili jedno euro. Ako informoval košický Korzár, návštevníci s týmto konaním neboli rozhodne spokojní.

Majitelia podniku sa chceli
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Regionálny portál na nekalé konanie upozornil Košičan, ktorý však nechcel byť menovaný. „Nie je normálne v 21. storočí, keď všade vo svete akceptujú platbu kartou, aby si niekto takto pýtal poplatok za takúto transakciu. Ja, ako zákazník, miniem peniaze na útratu a chcem pohodlne zaplatiť. Vôbec ma nezaujíma, že ma na to upozornia nápisom pri bare, ktorý si všimnem až pri platení, prípadne mi to povie čašník. Toto považujem za neodôvodnenú platbu, ktorá asi vo svete nemá obdoby,“ povedal rozhnevaný zákazník.

Bratislavská reštaurácia dostala od SOI pokutu za účtovanie poplatkov pri platbe kartou
Zobraziť galériu (4)
Bratislavská reštaurácia dostala od SOI pokutu za účtovanie poplatkov pri platbe kartou  (Zdroj: Thinkcstock.com)

Kontrolóri v utajení im klepli po prstoch, za podvádzanie ich čaká mastná pokuta

Do podniku Chaos Pizza na sídlisku Nad jazerom po desiatkach nespokojných zákazníkoch vkročili aj kontrolóri v utajení. Do podniku vošli ako bežní zákazníci, pri platbe ich však čakalo nemilé prekvapenie. Podľa kontroly ide o neoprávnené účtovanie poplatkov. Podnik sa však bráni zubami-nechtami a tvrdí, že ide len o poplatok za elektronické služby.

Majitelia podniku sa chceli
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Prevádzka si za svoje konanie ponesie následky a inšpekcia zdôraznila, že prevádzke teraz hrozí vysoká pokuta za porušovanie zákona o ochrane spotrebiteľa. „Za porušenie povinností ustanovených zákonom o ochrane spotrebiteľa uloží orgán dozoru predávajúcemu pokutu do 66 400 eur. Za opakované porušenie povinnosti počas 12 mesiacov je možné uložiť sankciu do 166 000 eur,“ priblížili kontrolóri.

 

Viac o téme: PodvodInšpekciaPodnikPizzeria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu