Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Matovič možno stratí kľúčového člena OĽaNO: Viskupič nevylúčil prestup k Hegerovým Demokratom

Jozef Viskupič Zobraziť galériu (2)
Jozef Viskupič (Zdroj: FOTO TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA – Igor Matovič by mohol prísť o jedného zo zakladajúcich členov strany OĽaNO. Trnavský župan Jozef Viskupič sa totiž zatiaľ jasne nevyjadril na margo svojej politickej budúcnosti a zotrvania v hnutí. Nie je vylúčené, že aj on spojí sily s novovzniknutými Demokratmi Eduarda Hegera.

 

Archívne video: Jozef Viskupič: Chcel by som sa poďakovať krajankám a krajanom Trnavského kraja

Jozef Viskupič: Chcel by som sa poďakovať krajankám a krajanom Trnavského kraja (Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj)

Viskupič možnosť, že by sa pridal k Demokratom, nevylúčil. „Aktuálne prebiehajú rokovania s oboma stranami. Následne budem o ich výsledkoch informovať,“ uviedol pre tvnoviny.sk.

Viskupič patrí spoločne s Igorom Matovičom, Martinom Feckom a Erikou Jurinovou k zakladateľom OĽaNO. Táto štvorka patrila dokonca dlhé roky k jediným členom strany. Okrem toho sú s Matovičom aj príbuzní – konkrétne bratranci.

Matovič možno stratí kľúčového
Zobraziť galériu (2)

Pri Viskupičovom rozhodovaní môžu zohrať úlohu aj vzťahy s Igorom Matovičom, ktoré už nejaký ten čas nemajú byť práve ideálne. Viskupič nemá byť spokojný s vnútorným fungovaním strany a patrí tiež ku kritikom rodinného balíčka, ktorý ho ako šéfa župy zasiahol, keďže je financovaný z peňazí pôvodne určených samosprávam na ich chod. Kriticky sa pozeral aj na to, keď OĽaNO schvalovalo kľúčové zákony schvaľovalo spoločne s ĽSNS.

Heger tohlásil novú stranu Demokrati, ktorej bude lídrom, len tento týždeň. V súvislosti s ňou hovorí najmä o slušnosti, odbornosti, konštruktívnom dialógu a pokračovaní reforiem. Projekt má byť založený na spájaní stredopravých politických strán. Stranu ohlásil spolu s poslancom Miroslavom Kollárom i dočasne poverenými ministrami Jánom Budajom, Jaroslavom Naďom, Rastislavom Káčerom či Karlom Hirmanom. Špekuluje sa však o ďalších menách, ktoré by ju mohli v blízkej dobe posilniť.

Viac o téme: Igor MatovičJozef ViskupičOĽaNODemokrati
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu