Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

AKTUÁLNE Obžalovali ďalšiu veľkú rybu v korupčnom škandále: Slota mal zobrať úplatok

Ján Slota Zobraziť galériu (2)
Ján Slota (Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

BRATISLAVA - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal v pondelok na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) obžalobu na exšéfa SNS a bývalého primátora Žiliny Jána Slotu pre korupciu. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová.

Archívne VIDEO: Ján Slota na súde v Pezinku

Ján Slota na súde v Pezinku (Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

"Prokurátor ÚŠP podal 27. februára na ŠTS obžalobu na obvineného J. S. pre účastníctvo na zločine prijímania úplatku formou pomoci," priblížila hovorkyňa. "Trestná vec bola pridelená zákonnému sudcovi na ŠTS, pracovisko Banská Bystrica, ktorý po jej preštudovaní rozhodne o ďalšom postupe," uviedla hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková. V marci 2022 obvinil vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Jána Slotu zo zločinu prijímania úplatku spáchaného v spolupáchateľstve. A to v súvislosti s vybavovaním rozhodnutí žilinského krajského súdu v roku 2018. Neskôr mu pribudlo aj ďalšie obvinenie z korupcie.

Vyšetrovateľ žiadal vlani na jar pre Jána Slotu väzbu. ŠTS v Pezinku ho však prepustil zo zadržania na slobodu. Skonštatoval vtedy dôvody preventívnej väzby, ale nahradil ju dohľadom probačného a mediačného úradníka. Najvyšší súd mu potom obmedzenia a povinnosti sprísnil tzv. elektronickým monitorovacím náramkom.

Viac o téme: KorupciaProkurátorObžalobaJán Slota
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu