Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Zabilo ich to, čo milovali! V lietadle smrti pri Trenčíne zomreli policajt Roman (†25) aj inštruktor Majo (†42)

Zobraziť galériu (7)
(Zdroj: Facebook/ Polícia SR, JetAge - ATO, Roman Zlatovský)

BRATISLAVA – Slová plné bolesti a smútku. Pri leteckom nešťastí neďaleko Trenčína vyhasli životy štyroch mladých ľudí, medzi nimi aj policajta Romana (†25). Táto správa silne zasiahla aj jeho kolegov zo zboru, ktorí mu poslali do neba dojemný odkaz. Obeťou má byť aj dlhoročný pilot Majo Oravec (†42).

 

Video: Študent leteckej školy novinárom prezradil, komu podľa neho patrí padnuté lietadlo pri Trenčíne

Študent leteckej školy novinárom prezradil, komu podľa neho patrí padnuté lietadlo pri Trenčíne (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

To, že medzi obeťami leteckého nešťastia bol aj policajt Roman Zlatovský, potvrdila samotná polícia. „V zlomku sekundy sme prišli o kolegu a kamaráta, ktorého sme mali radi: Roman, nikdy na teba nezabudneme," uviedli. 

Roman pôsobil v trenčianskej Pohotovostnej motorizovanej jednotke. „Lietanie bolo jeho vášňou. Žil pre lietanie a bohužiaľ to, čo mal najradšej, to sa mu stalo osudným. Chcel sa stať pilotom. Miloval, keď sa mohol vznášať vysoko v oblakoch a pozorovať svet z vtáčej perspektívy,“ prezradili jeho kolegovia.

Zabilo ich to, čo
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Do neba mu poslali odkaz. „Roman bol si veľmi mladý, mal si len 25 rokov, bol si plný života a ešte si si len začal plniť svoje plány. Bohužiaľ, krutý osud ich pretrhol a už sa budeš na nás - svojich kolegov policajtov, s ktorými si plnil spoločné úlohy v Policajnom zbore od 1. júla 2018, pozerať len zhora,“ napísali.

Jeho rodičom a najbližším vyjadrili úprimnú sústrasť. „Dávaj na nás zhora pozor! My na Teba budeme spomínať ako na super chlapa, kolegu a kamaráta. Česť Tvoje pamiatke nstržm. Roman Zlatovský,“ dodali. 

Zabilo ich to, čo
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Roman v minulosti pracoval aj ako taxikár v jednej z trenčianskych taxislužieb. jeo náhla smrť zasiahla aj jeho bývalých kolegov. "Tak priatelia dnes nás navždy opustil náš kamarát a bývalý kolega Roman Z., pracoval u nás ... ďalej pokračoval ako šofér rozvozca jedal dokonca robil aj Barbera doma a strihal svojich kamarátov. Keď vyštudoval a ukončil školu pokračoval ďalej a miesto si našiel v policajnom zbore SR. Každa práca ho bavila a robil ju na 100% Bol to mladý chalan plný energie. Jedného dňa mi povedal, že by sa chcel stať pilotom a tak popri práci začal lietať. Miloval keď sa mohol v znášať v oblakoch a pozorovať tu krásu... Na nás všetkých dával pozor... Len dnes sa už nevrati medzi Nás ... Ostáva tam hore, vysoko hore v nebi, bude sa ďalej na nás pozerať ," uviedli na sociálnej sieti.

Na sociálnej sieti pribudli aj ďalšie odkazy venované mladému policajtovi. "Tak už lietaš nad oblakmi. Dávaj tam z hora na nás pozor. Ďakujem za všetky zážitky a zábavné chvíle, ktoré sme spolu zažili,“ napísal mu Lukáš. „Odišiel veľmi dobrý-spoľahlivý-cieľavedomý človek, mal si veľké sny lietať po svete, miloval si lietanie, teraz lietaš v nebi,“ odkázal Miloš.

Tragédia zasiahla aj ministra vnútra Romana Mikulca. "Je mi nesmierne ľúto tejto tragickej udalosti. Rodine a blízkym vyjadrujem úprimnú sústrasť," uviedol.

Ako už skôr informovala polícia, pri páde lietadla vyhasol život 42 a 25 ročného muža z okresu Trenčín, 43 ročného muža z okresu Topoľčany a 26 ročného muža z okresu Spišská Nová Ves. Pri nehode mal prísť o život aj Majo Oravec z leteckej školy JetAge. Totožnosť ďalších dvoch obetí zatiaľ známa nie je.

 

Úprimnú sústrasť rodine a pozostalým obetí nehody DA42 OK-ZZK ako aj kolegom s JetAge - ATO . Modré nebo. 😭😢 Naše posledné stretnutie dnes ráno LZIB 7:55 UTC.

Posted by Michal Kašper on Wednesday, February 22, 2023

S Oravcom sa poznal aj poslanec Martin Klus. "Majo, už si spolu na jar zalietať nepôjdeme, ako sme sa dohodli pred Vianocami. Budete nám v leteckej komunite chalani veľmi chýbať. Vašim blízkym vyjadrujem sústrasť, ktorú nedokážem opísať slovami," odkázal prostredníctvom sociálnej siete.  "Som veľmi zvedavý na výsledky vyšetrovania. Muselo sa niečo vážne stať, lebo núdzové pristátia práve na takýchto miestach trénujeme hneď na prvých letoch," zamyslel sa. 

 

STÁLE TOMU NEDOKÁŽEM UVERIŤ 😢 Majo, už si spolu na jar zalietať nepôjdeme, ako sme sa dohodli pred Vianocami. 😞 Budete...

Posted by Martin Klus on Thursday, February 23, 2023

K tragédii došlo včera krátko pred 15. hodinou. Malé lietadlo padlo do poľa v blízkosti obce Trenčianske Stankovce. Aj napriek rýchlemu príchodu všetkých záchranných zložiek na miesto, štyrom mužom, ktorí tvorili posádku lietadla, bohužiaľ už nedokázali pomôcť. Prípad si už prevzal vyšetrovateľ a bolo začaté trestné stíhanie vo veci zločinu Všeobecné ohrozenie.

 

Viac o téme: ObeťPolícia Pád lietadlaRomanTrenčianske StankovceLetecké neštastie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu