Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Predpoveď počasia, ktorá mnohých Slovákov nepoteší: O pár dní čakajte výraznú zmenu!

Nicole Kidman Zobraziť galériu (6)
Nicole Kidman (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Uplynulé týždne na Slovensku zavládla tá pravá zima, kedy teplota aj v nížinách počas dňa klesla pod bod mrazu. Zaznamenali sme aj výdatnú snehovú nádielku. V najbližších dňoch sa to ale má zmeniť. Teploty podľa predpovede SHMÚ opäť vystúpia na niektorých miestach vysoko nad nulu. Oteplenie vyvrcholí koncom týždňa.

PONDELOK

V noci prevažne polojasno, v nižších polohách nadránom miestami hmla alebo nízka
oblačnosť. Najnižšia nočná teplota 0 až -6, v dolinách a kotlinách pri zmenšenej oblačnosti -6 až -12 st. Bezvetrie alebo slabý vietor. Cez deň polojasno až oblačno, v nižších polohách miestami zamračené nízkou oblačnosťou alebo hmlisto. Na severe a krajnom východe ojedinele slabé zrážky s možnosťou tvorby poľadovice. Najvyššia denná teplota 0 až 5, na západe a pri zmenšenej oblačnosti
väčšinou 5 až 9 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -2 st. Bezvetrie alebo slabý, na juhozápade prechodne severozápadný vietor do 6 m/s (20 km/h). Na horách nad pásmom lesa k večeru prudký až búrlivý vietor. 

Predpoveď počasia, ktorá mnohých
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpovede.sk)

UTOROK

Nad strednou Európou sa bude udržiavať rozsiahla a mohutná tlaková výš. Súčasne bude cez východné Poľsko a Ukrajinu postupovať na juhovýchod studený front, ktorý čiastočne ovplyvní počasie aj u nás. Oblačno až zamračené, lokálne hmlisto. V noci ojedinele, cez deň postupne
na viacerých miestach zmenšená oblačnosť. Ojedinele slabé zrážky, najmä na severe, s možnosťou tvorby poľadovice. Najnižšia nočná teplota 3 až -2, v údoliach miestami -2 až -7 st. Najvyššia denná teplota 3 až 8, na Kysuciach, Orave, Liptove a hornom Spiši okolo 1 st. Slabý, na juhozápade a cez deň postupne aj inde prevažne severozápadný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h). V noci na horách prudký vietor až víchrica. 

Predpoveď počasia, ktorá mnohých
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpovede.sk)

STREDA

Počasie v strednej Európe bude ovplyvňovať slabnúca tlaková výš, ktorej stred sa bude presúvať zo strednej Európy nad Rumunsko. Jasno až polojasno, v nižších polohách miestami hmla alebo nízka oblačnosť, ktorá sa ojedinele udrží po celý deň. Výnimočne mrholenie, aj mrznúce. Najnižšia nočná teplota 1 až -5, v údoliach miestami -5 až -11 st. Najvyššia denná teplota 3 až 8, pri hmlistom počasí okolo 1 st. Slabý premenlivý vietor alebo bezvetrie, v noci spočiatku prevažne severný vietor do 5 m/s (20 km/h). 

Predpoveď počasia, ktorá mnohých
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpovede.sk)

ŠTVRTOK

 

Tlak vzduchu bude v našej oblasti klesať. Oblačno až zamračené a lokálne hmlisto. V nižších polohách miestami zmenšená oblačnosť. Výnimočne mrholenie, aj mrznúce. Najnižšia nočná teplota 0 až -5, v údoliach miestami -5 až -10 st. Najvyššia denná teplota 2 až 8 st., pri nízkej oblačnosti aj chladnejšie. 

Predpoveď počasia, ktorá mnohých
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpovede.sk)

PIATOK

Cez strednú Európu postúpi smerom na východ oklúzny front spojený s tlakovou nížou so stredom nad Nórskym morom. Za ním začne od západu do našej oblasti prúdiť teplejší vzduch. Prevažne zamračené a miestami dážď, neskôr prehánky, najmä na severe. Vo vyšších, v noci prechodne aj v nižších, polohách sneženie. Ojedinele poľadovica. Najnižšia nočná teplota 1 až -5 st. Najvyššia denná teplota 4 až 10 st., na severe ojedinele chladnejšie. 

Predpoveď počasia, ktorá mnohých
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Platia výstrahy

SHMÚ vydal na pondelok výstrahu prvého stupňa pred poľadovicou, ktorá platí pre Košický, Prešovský a Žilinský kraj, a výstrahu prvého stupňa pre vietor na horách, ktorá platí v Banskobystrickom, Prešovskom a Žilinskom kraji. 

Viac o téme: ZimaPredpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu