Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

VIDEO Policajná naháňačka v Košiciach: Unikajúce auto si to šinulo cez autoumyváreň aj po trávniku!

Na košickom Sídlisku KVP došlo k policajnej naháňačke: Dôvodom mali byť drogy Zobraziť galériu (3)
Na košickom Sídlisku KVP došlo k policajnej naháňačke: Dôvodom mali byť drogy (Zdroj: Getty Images)

KOŠICE – Košičania zo Sídliska KVP mohli v pondelok v noci spozorovať, ako sa neznáme auto snaží ujsť pred policajnou hliadkou. Po dlhej naháňačke bolo hliadkou úspešne zaistené, vodičovi sa však z miesta podarilo utiecť. Košická polícia mala na mieste závažné podozrenie, že dôvodom celej naháňačky mohla byť nelegálna drogová činnosť pasažierov vozidla.

Polícia sa v Košiciach naháňala s vodičom, ktorý si to namieril na autoumyvárku a potom na trávnik (Zdroj: Tip čitateľa)

K policajnej naháňačke malo podľa tlačovej správy dôjsť v pondelok (30. 01.) na košickom Sídlisku KVP. O udalosti informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová. Policajná hliadka mala spozorovať vozidlo značky Kia s neplatnou emisnou a technickou kontrolou. „Z tohto dôvodu vozidlo policajti zastavovali na Moskovskej triede zákonným spôsobom, a to použitím výstražného zvukového a svetelného znamenia, vodič však odbočil vpravo smerom na Klimkovičovu ulicu, z nej následne vpravo na samoobslužnú auto-umyváreň,“ píše hovorkyňa.

VIDEO Policajná naháňačka v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Vodič vozidla mal výzvy na zastavenie ignorovať a pokračovať v jazde. „Prechádzal z jedného boxu autoumyvárne do druhého, až napokon zišiel na trávnatý porast, nachádzajúci sa medzi Klimkovičovou ulicou a Moskovskou triedou,“ píše sa ďalej v tlačovej správe. Vodič mal následne pred policajnou hliadkou unikať stále vyššou rýchlosťou.  Naháňačka sa mala skončiť po tom, čo vodič auto náhle zastavil v strede cesty a utiekol z neho.

Podľa polície mohlo ísť o drogovú činnosť

Polícia ďalej informovala, že v odstavenom aute mali sedieť dve osoby vo veku 21 a 41 rokov. Na výzvy policajtov nereagovali, a preto museli byť voči nim použité donucovacie prostriedky. Hliadka následne spozorovala podozrivé vrecúško, ktoré obsahovalo zatiaľ neznámu kryštalickú látku. Na miesto bol následne pre podozrenie z drogovej činnosti privolaný psovod so psom špeciálne cvičeným na vyhľadávanie omamných a psychotropných látok.  Vrecúško s kryštalickou látkou aj neznáma zelená sušina boli následne odoslané na kriminalisticko- expertízne skúmanie.

VIDEO Policajná naháňačka v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky - Ramon Leško)

„Pre podozrenie z drogovej trestnej činnosti boli obe osoby z vozidla obmedzené na osobnej slobode a predvedené na útvar Policajného zboru. Po vykonaní potrebných procesných úkonov boli zo zadržania opatrením so súhlasom prokurátora prepustené,“ dodáva polícia. Polícia mala začať „trestné stíhanie pre trestný čin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.“ Polícia na záver konštatuje, že unikajúci vodič zatiaľ stotožnený ani zadržaný nebol, na zistení jeho totožnosti však naďalej pracuje.

Viac o téme: KošicePolíciaDrogyPolicajná naháňačkaDrogová činnosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu