Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

VIDEO Ďalší cestný pirát na diaľnici testoval, čo to dá: Ukrajinec si to šinul takouto neuveriteľnou rýchlosťou!

Vodič jazdil po diaľnici rýchlosťou 231 km/h Zobraziť galériu (2)
Vodič jazdil po diaľnici rýchlosťou 231 km/h (Zdroj: FB - Polícia SR)

BRATISLAVA - Diaľniční policajti Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave si museli pretierať oči, keď minulý týždeň zaznamenali rýchlosť vodiča ukrajinskej národnosti na diaľnici D1 smerom do Trnavy.

Tachometer nezodpovedného vodiča, ktorý obiehal na diaľnici jedno auto za druhým, ukazoval rýchlosť 231 km/h. Svojou pirátskou jazdou ohrozoval nielen seba, ale aj ostatných šoférov, ktorí mu takmer nestíhali uhýbať.

Najvyššiu dovolenú rýchlosť prekročil o neuveriteľných 121km/h. Za tento priestupok bol vybavený v blokovom konaní, kde hrozí pokuta do výšky 800 eur. Dá sa teda s istotou predpokladať, že ho to nepotešilo a zostáva len dúfať, že nabudúce si diaľnicu nezamení za pretekársky okruh.

Cestný pirát na diaľnici D1 smerom na Trnavu (Zdroj: FB/Polícia SR-Bratislavský kraj)

Pokuty z rýchlosť sa menili vlani v auguste. Kým predtým v blokovom konaní hrozila sankcia maximálne do výšky 650 eur, dnes je to už 800 eur. V správnom konaní môže byť uložená pokuta od 500 až do 1000 eur. Hrozí tiež zákaz činnosti.

Diaľniční policajti v Trnave mali žatvu

Počas dopravno-bezpečnostnej akcie na diaľniciach D1 a R1 sa policajti zamerali nielen na rýchlosť, ale na aj spôsob jazdy vodičov. Za 4 hodiny riešili až 25 priestupkov. Z nich v 24 prípadoch vodiči prekročili rýchlosť a jedného zastavili policajti za nesprávnu jazdu v jazdných pruhoch.

„POLE POSITION“ ZÍSKAL JAZDEC NA BMW

VIDEO Ďalší cestný pirát
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Trnavský kraj)

Najrýchlejšieho vodiča zastavili policajti na diaľnici R1. Na ceste, kde je maximálna povolená rýchlosť 130 km/h, dupol na plyn tak, že ručička na tachometri vyskočila na číslo 191 km/h. O veľa nezaostával ani vodič Mercedesu na trojprúdovej diaľnici D1, ktorý sa rútil rýchlosťou 185 km/h, čím prekročil maximálnu povolenú rýchlosť až o 75 km/h. Obaja "pretekári" zaplatili pokutu v blokovom konaní. 

Vodič na diaľnici R1 prekročil maximálnu povolenú rýchlosť o viac ako o 60km/h (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

 

Viac o téme: DiaľnicaRýchlosťCestný pirát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu