Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Dušan Dědeček je za mrežami už tri mesiace: Žiadosť o prepustenie z väzby! Vyšetrovanie stále pokračuje

Obvinený Dušan Dědeček
Obvinený Dušan Dědeček (Zdroj: Topky.sk / Ramon Leško)

BRATISLAVA - Obvinený Dušan Dědeček, ktorý opitý nabúral autom do zastávky Zochova na Staromestkej ulici v Bratislave, je aktuálne už tri mesiace vo väzbe. Poslal ho tam bratislavský krajský súd. Šofér z auta smrti teraz žiada o prepustenie na slobodu.

Tragédia, aká na Slovensku nemala obdoby, sa stala začiatkom októbra minulého roka. Vo večerných hodinách vo vysokej rýchlosti nabúral opitý Dušan Dědečke do zastávky na Staromestkej ulici. V tej chvíli sa na nej nachádzalo množstvo ľudí, prevažne študentov, ktorí smerovali na internáty. 

O život prišlo päť mladých študentov. Dědečkovi, ani jeho spolujazdcovi, ktorým bol jeho syn, sa nič vážne nestalo. Sudca Okresného súdu Dědečka do väzby najskôr nevzal, poslal ho tak až Krajský súd. Ako informoval portál tvnoviny.sk, bývalý sekretár Deaflympijského výboru Slovenska chce ísť teraz na slobodu. Z väzby poslal žiadosť o prepustenie, ktorú mu prokurátor zamietol. Rozhodovať o nej bude Okresný súd. 

Vodič zo zastávky smrti Dušan Dědeček prichádza na odvolací súd (Zdroj: Topky.sk / Ján Zemiar)

"Obvinený požiadal o prepustenie z väzby, ktorej prokurátor vo vlastnej kompetencii nevyhovel a túto žiadosť obvineného predložil na rozhodnutie sudcovi pre prípravné konanie,“ uviedol pre portál hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry Juraj Chylo. Zároveň povedal, že termín výsluchu nateraz známy nie je. 

Prípad je stále v štádiu vyštrovania. "V rámci vyšetrovania prebiehajú výsluchy svedkov, znalecké dokazovanie z rôznych vedných odborov, účelom ktorých je zodpovedanie odborných otázok,“ informoval Chylo s tým, že vyšetrovatelia stále skúmajú spôsob jazdy, správanie sa všetkých účastníkov cestnej premávky aj príčinu tragédie. Kedy bude vyšetrovanie skončené alebo bude nejaký posun vo veci, je zatiaľ ťažké predvídať. 

Viac o téme: PrepustenieOpitýŠoférVäzbaSúd Dušan Dědeček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu