Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zvrátená zábava Športového klubu polície: Deti naháňali živé kapry v bazéne! Prišlo ospravedlnenie za škandál

Deti naháňali kapry v chlórovanom bazéne
Deti naháňali kapry v chlórovanom bazéne (Zdroj: FB/Zvierací ombudsman)

KOŠICE - Pár dní pred Vianocami usporiadal Športový klub polície Košice vskutku zvláštnu zábavu. Do plaveckého bazéna v košickej mestkej plavárni vypustil živých kaprov, ktoré potom chytali deti. Táto "tradícia" sa pritom má konať od založenia klubu, čo je 62 rokov. Zdá sa však, že tlak verejnosti mal svoj zmysel.

Na nechutnú zábavu Športového klubu polície v Košiciach upozornilo na sociálnej sieti niekoľko aktivistov. Stalo sa tak potom, čo o podujatí informovali kosiceonline.sk. Chytanie živých kaprov v plaveckom bazéne vyvolalo vlnu pohoršenia. Kapry totiž v chlórovanej vode trpia a ide tak doslova o týranie zvierat. 

Zdá sa však, že tlak verejnosti mal zmysel. "Takáto forma zábavy, ktorá ubližuje zvieratám, nemá v spoločnosti miesto. Veľmi sa tešíme, že verejnosť zdieľala rovnaký názor," napísal na sociálnej sieti Zvierací ombudsman s tým, že v bazéne sa, okrem 70 detí, nachádzali aj živé kapry. "Aj vďaka vašim ohlasom a tlaku sa nám tentokrát spoločne podarilo zastaviť organizáciu podobných podujatí v budúcnosti Športový klub polície Košice - plávanie, ako to uviedol v týchto dňoch vo svojom vyhlásení a ospravedlnení," dodal. 

archívne video

Na Vianoce sa plnia sny: Policajti sa osobne stretli s fanúšikom (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Športový klub polície Košice - plávanie sa po vlne kritiky rozhodol opravedlniť a nad celou situáciou vyjadrli ľútosť. Verenosť pritom ubezpečili, že podobné podujatia sa už konať nebudú. "Športový klub polície Košice - plávanie by touto cestou chcel vyjadriť ľútosť nad celkovou situáciou, ktorá vznikla po pondelkovej akcii na košickej krytej plavárni. Nás všetkých v klube úprimne mrzí toto počínanie. Zle sme vyhodnotili túto situáciu, dobrý úmysel zabaviť a odmeniť deti za celoročnú snahu v našich bazénoch sa, žiaľ, skončil mimoriadne nevhodnou akciou, ktorá značne negatívne zarezonovala medzi verejnosťou. Vyhlasujeme však, že určite nebolo naším úmyslom ublížiť zvieratkám. Môžeme ubezpečiť verejnosť, že takéto podujatie sa už v našom klube nikdy nebude opakovať," napísali na sociálnej sieti. 

Viac o téme: BazénDetiPlávanieKapryPolícia Týranie zvierat
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu