Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

AKTUÁLNE Akcia DEVELOPMENT: Rudolf Kusý má na krku obvinenie! Mal zobrať úplatok

Tlačová konferencia v súvislosti so záchranou polikliniky Tehelná.
Tlačová konferencia v súvislosti so záchranou polikliniky Tehelná. (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry vzniesol obvinenie neúspešnému kandidátovi na primátora Rudolfovi Kusému. Viní ho z toho, že mal prijať úplatok.

Bývalý starosta bratislavského Nového Mesta a neúspešný kandidát na primátora Rudolf Kusý strávil noc v cele policajného zadržania. V stredu elitní vyšetrovatelia nabehli do Miesnteho úradu Bratislava - Nové Mesto, tam však Kusý nebol. Zadržať ho mali pri troch vežiach. Okrem Kusého skončili v putách aj dvaja ďalší ľudia, z toho jedna žena.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry Kusému vo štvrtok vzniesol obvinenie. Informovala o tom polícia na sociálnej sieti. "Vyšetrovateľ NAKA v rámci akcie DEVELOPMENT vzniesol obvinenie osobe R. K. pre obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku podľa paragrafu 329 ods. 1, ods. 2, ods. 3 Trestného zákona. Vo veci aktuálne prebiehajú procesné úkony, preto bližšie informácie v tejto chvíli nie je možné poskytnúť," uviedla polícia.

archívne video

Rudolf Kusý už odvolil (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Kusého už v minulosti polícia zadržala. Stíhali ho za údajné blokovanie stavebných povolení pre veľké developerské projekty. Obvinenie zo zneužitia právomocí verejného činiteľa napokon Rudolfovi Kusému zrušili.

Viac o téme: úplatokObvinenie Rudolf Kusý
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu