Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Lukratívny džob na dosah! Len niekoľkodňový podpredseda parlamentu si hľadá asistentku: Čo od nej očakáva?

podpredseda NR SR Peter Pčolinský Zobraziť galériu (4)
podpredseda NR SR Peter Pčolinský (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Ak máte aspoň stredoškolské vzdelanie, ste komunikatívna a nerobia vám problém bežné kancelárske činnosti, aj vy sa môžete uchádzať o miesto po boku Petra Pčolinského. Po nedávnom zvolení za podpredsedu Národnej rady SR mu do agendy pribudli nové povinnosti a potrebuje mať pri sebe šikovnú úradníčku.

archívne video

Poslanci SaS hľadajú iba výhovorky, odkazuje Pčolinský (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Nehľadá žiadnu superženu s nadprirodzenými schopnosťamí. Od budúcej asistentky okrem flexibility, zodpovednosti, spoľahlivosti, schopnosti rýchlo sa učiť a pracovať po stresom požaduje skúsenosti s bežnou kancelárskou administratívou. Nová asistentka totiž bude riadiť chod kancelárie podpredsedu, na ktorú si on tiež ešte len zvyká.

Pčolinský potrebuje, aby dokázala komunikovať s inými oddeleniami parlamentu, mala na starosti jeho kalendár a harmonogram. Ďalšou z požiadaviek je minimálne stredoškolské vzdelanie, takže sa o miesto môžete uchádzať aj bez toho, aby ste mali niekoľko titulov pred menom i za menom.

Lukratívny džob na dosah!
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Nemá čas strácať čas

Ak zaváhate, máte smolu. Pčolinský potrebuje asistentku čo nasjkôr. Ako sa hovorí, kto skôr príde, ten skôr berie. Ponúkan plat nie je na zahodenie, podpredseda NR SR ponúka 1 400 eur v hrubom a nezabudol ani na bonus, ktorým je podľa neho "fantastický šéf". 

Práca asistentky podpredsedu NR SR určite nie je na zahodenie. Ak máte vyššie ambície, aj vďaka nej sa vám môžu otvoriť ďalšie dvere k budúcej oslnivej kariére. Ak teda chcete pričuchnúť k reálnej politike zblízka. Nie ekaždý má na to chuť alebo žalúdok.

Lukratívny džob na dosah!
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram/Peter Pčolinský)

Plánuje meniť rokovací poriadok

Pčolinského do funkcie podpredsedu NR SR zvolili poslanci 19. októbra. Doplnil tak súčasnú dvojicu podpredsedov Gábora Grendela a Juraja Blanára. V parlamente boli voľné dve pozície podpredsedu. Jeden post sa uvoľnil po odchode Milana Laurenčíka (SaS), ktorý ako náhradník uvoľnil v pléne miesto ministrom zo SaS po ich odchode z vlády. Druhý post je voľný už od minulého roka, keď sa funkcie vzdal Juraj Šeliga (nezaradený). 

Pčolinský by chcel dosiahnuť zmeny v rokovacom poriadku.  "Ako novozvolený podpredseda parlamentu chcem brzdiť vášne a emocie v rokovacej sále, pretože nie vždy sa dokážu poslanci krotiť vo svojich vyjadreniach," uviedol po zvolení. 

Viac o téme: AsistentkaNR SRPčolinský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu