Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Prvý predvolebný trapas: Kusý si podľa Valla okopíroval text programu z českej stránky, vysvetlil to takto!

Kusý si vraj odcudzil text v češtine na svoj web a jeho volebný tím ho ani nepreložil. Zobraziť galériu (3)
Kusý si vraj odcudzil text v češtine na svoj web a jeho volebný tím ho ani nepreložil. (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, Maarty, Facebook/Matúš Vallo má rád Bratislavu)

BRATISLAVA - V predvolebnom súboji sa často stáva, že sa ide na istotu. Niektorí sa zamerajú na prejav pred kamerou, iní zas na spôsob, akým prezentujú svojím voličom program a víziu. Blížia sa komunálne voľby a voľba primátora sa nevyhne ani Bratislave, kde o toto kreslo bojujú terajší primátor hlavného mesta Matúš Vallo a jeho konkurent Rudolf Kusý. Práve Kusého Vallo v týchto dňoch vysmial pre to, že si vraj odcudzil text programu po tom, ako mu bolo vraj vyčítané, že "žiadny nemá". Výsledok mal byť taký, že tím Kusého mal na web skopírovať dokonca nepreložený text z českého webu inej kampane z Prahy. Ako toto vysvetlil tím Rudolfa Kusého?

archívne video

Je nefér, že nás Matúš a jeho tím pri električke do Petržalky klame, tvrdí kandidát na primátora Bratislavy Rudolf Kusý (Zdroj: Zregionu.sk)

Vallov tím si všimol tento trapas

Vallo k celému incidentu napísal status s tým, že sa pýtal občanov, či sa chcú rozhodovať medzi kandidátmi z hľadiska programu. "Takto sa s tým popasoval starosta Kusý," uviedol Vallo, ktorý pridal fotografiu z jeho webu. 

"Jeho reklamná agentúra sa s tým moc nepárala a skopírovala viaceré texty z webovej stránky hnutia Praha sobě. Ponáhľali sa až tak, že ich zabudli pred zverejnením aj preložiť z češtiny," popisuje úradujúci primátor. Ten dodal, že po pár hodinách tento text z webovej stránky zmizol a bol nahradený. 

V texte sa skutočne nachádzajú od slova do slova prekopírované pasáže zo stránky Praha Sobě, pričom je len rozčlenený do bodov cez číslované odrážky. 

Prvý predvolebný trapas: Kusý
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Matúš Vallo má rád Bratislavu)

Išlo o technickú chybu, vysvetľuje Kusý

Ako sa niečo také mohlo stať sme sa pýtali aj tímu Rudolfa Kusého, ktorý tento text na webovej stránke v programe mal. "Program vznikal v niekoľkých pracovných skupinách a diskusiách s odborníkmi na dané témy. Súčasťou prípravy bol sumár týchto riešení. Adminovi, ktorý zadáva veci na web, bol chybou poslaný draft programu, kde bol pre inšpiráciu návrh témy od českej reklamnej agentúry, s ktorou som ja ani nesúhlasil," vysvetlil Kusý, ako sa celý incident udial. 

kandidát na primátora Bratislavy Rudolf Kusý
Zobraziť galériu (3)
kandidát na primátora Bratislavy Rudolf Kusý  (Zdroj: Rudolf Kusý)

"Stala sa technická chyba, za ktorú, ak niekoho vyrušila, sa ospravedlňujeme," dodal na záver Kusý.

Viac o téme: ProgramRudolf KusýMatúš ValloKomunálne voľby 2022Český web
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu