Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Krajský súd potvrdil väzbu Černákovi

Mikuláš Černák
Mikuláš Černák

KOŠICE - Údajný mafiánsky šéf Mikuláš Černák bude naďalej čakať na svoj súdny proces vo väzbe. Krajský súd v Prešove minulý týždeň nevyhovel Černákovmu odvolaniu proti verdiktu okresného súdu, ktorý v polovici marca Černákovi predĺžil väzbu pre obžalobu v prípade viacerých vrážd.

O rozhodnutí dnes ČTK informoval hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák. "Krajský súd v Prešove potvrdil rozhodnutie Okresného súdu, ktoré týmto nadobudlo právoplatnosť," uviedol Drimák. Dôvodom Černákovej väzby je podľa súdu obava z úteku a obava, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti.

Prokuratúra navrhla vo februári obžalovať Černáka z vrážd údajného policajného informátora Jozefa Filipa a bývalého policajta Gustáva Slivenského, a ďalej z likvidácie údajných členov podsvetia Emila Potáča, Pavla Lenárta, Milana Šipoša a Jozefa Štefana z 90. rokov. Černák čelí obžalobe i z organizovania vraždy Mariána Karcela, muža, ktorý ho v minulosti usvedčil z vydierania.

Okrem Černáka ponechal súd vo väzbe aj jeho švagra Jozefa Matulu. Ten podľa prokuratúry s advokátom Danielom Maukšom organizoval spolu s Černákom Karcelovu vraždu. Očakáva sa, že proces s Černákom bude komplikovaný. Spis má už v súčasnosti takmer 10.000 strán. Černákovi hrozí v prípade dokázania viny výnimočný trest.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu