Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

FOTO V Malej Fatre mal medveď napadnúť 38-ročného muža

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Horská záchranná služba)

VALČA – Na značenom turistickom chodníku v Malej Fatre v blízkosti Valčianskej Javoriny mal v stredu medveď napadnúť 38-ročného muža. Horskí záchranári ho ošetrili a transportovali do Valče v okrese Martin, kde ho odovzdali privolanej posádke RLP. Horská záchranná služba (HZS) o tom informovala na svojej internetovej stránke.

Medveď mal podľa HZS napadnúť muža počas behu. Prvýkrát mu mal zaútočiť na tvár a hlavu, následne mal k ležiacemu mužovi prísť ešte dvakrát a pohrýzť mu celé telo, ruky, nohy aj trup.

FOTO V Malej Fatre
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Horská záchranná služba)

 

V poobedňajších hodinách boli horskí záchranári požiadaní o pomoc pre 38 – ročného Slováka, ktorého počas behu napadol...

Posted by Horská záchranná služba on Wednesday, October 12, 2022

Zásah zdravotných záchranárov potvrdila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová. "Na tiesňovej linke 155 sme prijali volanie o pomoc pre muža, ktorého údajne napadol medveď. Po príjazde na miesto zásahu ho záchranári prevzali od kolegov z HZS a ošetrili ho. Utrpel viaceré poranenia. Do nemocnice ho transportovali pri vedomí," uviedla Krčová. 

FOTO V Malej Fatre
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Horská záchranná služba)

Viac o téme: Medveďútok HZSMalá Fatra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu