Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Slnko, teplo a jeseň vo vzduchu: Aké bude počasie počas víkendu? PREDPOVEĎ Slová meteorológov potešia

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Babie leto spojené s oteplením je konečne tu. Znak, že sa bezpodmienečne blíži jeseň, zrejme potešil nejedného Slováka, ktorý miluje Slnko a vyššie teploty. Posledné dni je vonku mimoriadne príjemne a vyzerá to tak, že sa to nezmení ani najbližšie dni. Ako bude cez víkend? Majstri, ktorí si chcú porobiť na dome pred príchodom zimy, sa môžu tešiť.

Po upršaných posledných dňoch a týždňoch, ktoré boli aj mimoriadne chladné, sa konečne oteplilo a vyšlo aj Slnko. Babie leto je tu, vzduchom lietajú jemné pavučiny a mnohí sa modlia, aby toto počasie vydržalo čo najdlhšie. Ako bude najbližšie dni? Meteorológovia majú dobré správy. 

Sobota

Noc z piatka na sobotu bude jasná až polojasná, pričom nadránom sa môže vyskytnúť hmla alebo nízka oblačnosť. Meteorológovia vydali výstrahy prvého stupňa pre celé Slovensko pred hmlou. Z hľadiska teploty bude v noci 9 až 4, v údoliach miestami okolo 2 stupňov Celzia. 

Slnko, teplo a jeseň
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SHMÚ)

Deň bude podobný, ako noc. Meteorológovia hlásia jasno až polojasno, popoludní však začne pribúdať oblačnosti. Naďalej ale bude príjemne teplo. Najvyššia denná teplota vystúpi na 17 až 22 stupňov Celzia, pri dlhšie trvajúcej hmle alebo nízkej oblačnosti bude len okolo 15 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m vystúpi na 13 stupňov Celzia. Fúkať bude slabý vietor s rýchlosťou do 20 kilometrov za hodinu. 

Slnko, teplo a jeseň
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Nedeľa

Posledný deň tohto týždňa bude oblačný až zamračený, postupne od západu sa bude oblačnosť zmenšovať. V noci však treba počítať aj s prehánkami či dažďom. Ráno sa ojedinele môže objaviť hmla. Na hrebeňoch Tatier bude snežiť.  Najnižšia nočná teplota dosiahne 11 až 6, ojedinele, najmä v Žilinskom kraji, okolo 4 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota vystúpi na 15 až 20, v Žilinskom kraji, na hornom Spiši a na Horehroní okolo 13 stupňov Celzia. Fúkať bude slabý vietor s rýchlosťou do 30 kilometrov za hodinu. 

Slnko, teplo a jeseň
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Pondelok

Prvý deň nového týždňa bude jasno až polojasno, k večeru od západu pribúdanie oblačnosti.  V nižších polohách v noci a predpoludním sa vyskytne hmla alebo nízka oblačnosť. Najnižšia nočná teplota dosiahne 7 až 2, v údoliach miestami 2 až -3 stupňov Celzia. Nad ránom prízemný mráz aj v nížinách. Najvyššia denná teplota vystúpi na 15 až 20, pri dlhšie trvajúcej hmle alebo nízkej oblačnosti okolo 13 stupňov Celzia. Fúkať bude slabý vietor s rýchlosťou do 25 kilometrov za hodinu. 

Slnko, teplo a jeseň
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: predpovede.sk)

 

Viac o téme: PočasieBabie letoVíkendová predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu