Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Spor o pozemok: Zorali im ihrisko!

„Futbal hrá manžel i syn, bolo im až do plaču, “uviedla Maria Maxinčuková.
„Futbal hrá manžel i syn, bolo im až do plaču, “uviedla Maria Maxinčuková. (Zdroj: Nový Čas)

ĎURKOV - Futbalisti z Ďurkova pri Košiciach sú nahnevaní! Poorali im totiž časť ihriska. Dlhoročný spor o pozemok sa rozhodol jeden z možných majiteľov riešiť takýmto spôsobom. Starostu to mrzí, nedávno do ihriska a trávy obec investovala peniaze. Prípadom sa bude zaoberať aj polícia.

K incidentu došlo v pondelok popoludní. Starosta okamžite zalarmoval políciu, ktorá sa začne prípadom zaoberať. Pooraná je plocha asi 30 x 15 metrov. „Som smutný, pretože som sa snažil spor doriešiť, takže niečo takéto som nečakal,“ hovorí starosta Ondrej Valik.

Spor obce a jedného z jej obyvateľov sa ťahá už od roku 1994. Takmer celé futbalové ihrisko vlastní obec, až na spornú časť pozemku. K nej existujú dva rôzne dokumenty - obec má vyvlastňovacie protokoly a obyvateľ obce zasa list vlastníctva. „Nemohol som akceptovať navrhnutú sumu na odkúpenie. Snažili sme sa však dohodnúť. Nečakal som takýto postup,“ dodáva starosta, ktorý škodu predbežne vyčíslil na zhruba 100-tisíc Sk (3 120 €).

„Muž i syn hrajú futbal. Sú nahnevaní, bolo im do plaču,“ konštatuje Maria Maxinčuková z Ďurkova. Majiteľ pozemku včera nebol doma a jeho manželka sa k záležitosti odmietla vyjadriť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu