Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Trapas Sme rodina: Pomýlili si deň a prešvihli volebný termín, nebudú tam mať ani jedného kandidáta!

Sme rodina v Žiline nestihla odovzdať kandiátky do komunálnych volieb. Zobraziť galériu (3)
Sme rodina v Žiline nestihla odovzdať kandiátky do komunálnych volieb. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, TASR/Erika Ďurčová, Facebook/Zomri)

ŽILINA - To, že komunálne voľby sú už za dverami a budú spoločné s tými do VÚC vie už hádam každý volič na Slovensku. Rovnako tak aj všetci politici vedia (alebo by mali vedieť), kedy bol posledný termín na odovzdanie kandidátnych listín ... alebo nie? Koaličná Sme rodina sa v Žiline stala terčom posmechu a trapasu, keď sa zistilo, že v komunále nebudú mať zastúpenie. Prešvihli totiž termín odovzdania dokumentov!

archívne video

Dohoda na menách ministrov ešte nie je: Podľa Kollára by to mali byť odborníci (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Denník SME informoval o tom, že do mestského zastupiteľstva v Žiline nekandiduje ani jeden nominant koaličnej Sme rodina. Ako sa to stalo?

Keďže sú VÚC a komunálne voľby spojené na 29. októbra 2022, kandidujúce subjetky a ľudia museli odovzdať listiny do polnoci 30. augusta"Na druhý deň niekto prišiel a chcel podať kandidátky," spomína si na celý prípad hovorca mestského úradu v Žiline Vladimír Miškovčík. Prišlo tam päť kandidátov Sme rodina, no už zbytočne. "Bolo im vysvetlené, že je po termíne a pobrali sa preč," dodal.

Zlyhanie si uvedomujú

"Žiaľ, je to individuálne zlyhanie splnomocnenca," reagovala hovorkyňa Linda Tribusová. Tento termín pritom vytýčil sám líder Sme rodina Boris Kollár. Ten tiež priznal zlyhanie. "Áno, je to chyba, ale to sa v živote stáva," povedal. "Problém vznikol napriek tomu, že všetky pokyny aj kandidátne listiny dostal splnomocnenec včas," dodala Tribusová.

Trapas Sme rodina: Pomýlili
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

"O 20.45 v ten deň prišiel posledný človek, ktorý odovzdal kandidátky," doplnil ešte Miškovčík.

Strieľa si z nich už aj internet

Zo Sme rodina si už urobila srandu aj známa satirická stránka Zomri.

 

Do mestského zastupiteľstva v Žiline nekandiduje ani jeden nominant koaličnej strany Sme rodina. Jej kandidáti si pomýlili dátum a s kandidátskymi listami prišli na mestský úrad deň po ich uzávierke. (SME)

Posted by Zomri on Wednesday, September 7, 2022

Na župné voľby to stihli

Aj keď v komunále nebude mať Sme rodina v rámci Žiliny zastúpenie, v prípade župných volieb termín stihli.  Potvrdila to aj hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja Eva Lacová. V tomto prípade však nepôjde o sólo akciu Sme rodina ale v zatiaľ neznámej koalícii.

Viac o téme: Komunálne voľbyKandidátkyŽilinaBoris KollárSme rodina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu