Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Zaplatíme milióny eur? V Českej republike sa objavili Duckého zmenky! Poputujú na súd

(Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Európsky súd pre ľudské práva ešte v roku 2015 rozhodol o tom, že jednu Duckého zmenku musí SPP zaplatiť. Doteraz sa tak nestalo, sčasti aj preto, že nebolo známe, kde sa zmenka fyzicky nahádza. Teraz sa objavili rovno dve.

Slovenské súdy po rokoch opäť začnú riešiť otázku, či má Slovenský plynárenský priemysel (SPP) zaplatiť milióny eur za zmenky, ktoré v roku 1998 vystavil v mene štátneho podniku jeho vtedajší riaditeľ Ján Ducký. Informuje o tom Plus7dní

V Českej republike sa totiž objavila nie jedna, ale rovno dve zmenky. O jednej už Európsky súd pre ľudské práva v Štrasburgu rozhodol, že jednu z Duckého zmeniek na 400 miliónov českých korún treba zaplatiť. Sedem rokov sa však nič nedialo a komplikovalo to aj to, že nevedeli, kde sa zmenka nachádza. Teraz je však všetko inak. 

archívne video

Očakáva sa rozsudok v kauze zmenky

V Českej republike už vznikla dohoda o ich vymáhaní a rozdelení peňazí, ak by ich SPP zaplatil. Riaditeľ odboru korporátnej komunikácie SPP Ondrej Šebesta pre týždenník reagoval, že „Duckého zmenky boli všetky podvodne vydané a všetky sú neplatné bez výnimky“. Neukončené ani hroziace súdne spory o ich vyplatenie bližšie nekomentoval. Uviedol však, že firma podniká kroky na ochranu svojich záujmov. „Naša spoločnosť zatiaľ nebola zaviazaná uhradiť žiadnu z Duckého zmeniek a súdy vo všetkých doteraz ukončených sporoch právoplatne rozhodli v prospech SPP,“ dodal Šebesta.

Viac o téme: ZmenkySPPJán Ducký
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu