Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Muž, ktorý sa vlámal do domu a brutálne znásilnil dievča, sa postavil pred súd! Nekompromisné rozhodnutie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky.sk)

NITRA - Len 29-ročný muž z okresu Fiľakovo sa vo štvrtok podvečer postavil pred sudkyňu nitrianskeho Okresného súdu v Nitre. Tá rozhodla, že vyšetrovaný bude vo väzbe. Muž je obžalovaný z viacerých trestných činov.

Otrasný prípad sa stal v utorok ráno okolo ôsmej hodiny v okrese Nitra. Muž prišiel kradnúť do rodinného domu, v ktorom bolo v tom čase 18-ročné dievča. Potom, čo ju okradol, vrátil sa, priložil jej na krk nôž a znásilnil ju.

Vo štvrtok večer sa 29-ročný muž postavil pred Okresný súd v Nitre. Sudkyňa po dvoch hodinách rozhodla, že vyšetrovaný bude vo väzbe, informovala televízia JOJ. Prípad je o to šokujúcejší, že sa stal za bieleho dňa. Prípad sa stal o 07:50 ráno. 29-ročný muž z okresu Fiľakovo preskočil plot rodinného domu a dostal sa dovnútra. Nebol maskovaný a bol ozbrojený nožom. Najskôr sa zdržiaval na prízemí, no potom začul budík z horného poschodia. Vyšiel hore a zbadal tínedžerku. 

archívne video

Novela trestného zákona sprísňuje trestný čin podnecovania nenávisti a násilie na ženách (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Polícia ho, aj vďaka kamerovým záznamom z domu, do ktorého sa vlámal, vypátrala takmer okamžite po čine. Polícia k prípadu neposkytuje bližšie informácie z dôvodu jeho citlivosti. "Prokuratúre doposiaľ nebolo doručené uznesenie o vznesení obvinenia, vo veci je začaté trestné stíhanie pre zločin znásilnenia v súbehu so zločinom lúpeže a prečinom porušovania domovej slobody," informoval Jaroslav Maček z nitrianskej prokuratúry.

 

Viac o téme: KrádežLúpežZnásilnenieVlámenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu