Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tomáš Drucker: Všetky strany by mali vyzvať Hegera, aby požiadal o dôveru

Tomáš Drucker Zobraziť galériu (3)
Tomáš Drucker (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Predseda strany Dobrá voľba a Umiernení Tomáš Drucker je rád, že Hlas sa v stredu pripojil k výzve, aby vláda premiéra Hegera požiadala parlament o dôveru. Podľa neho by mali na tom trvať všetky parlamentné strany. Je to jediný poctivý spôsob ako zistiť, kto bude na Slovensku vládnuť.

„Vyzývame všetky ostatné politické strany, aby sa k tlaku na premiéra Hegera pridali,“ povedal Drucker. Upozornil, že vláda dvojkoalície OĽaNO a Sme rodina a fakticky neexistujúcej strany Za ľudí je nelegitímna. „Takejto vláde nedal nikto dôveru,“ dodal.

Tomáš Drucker: Všetky strany
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Základnou otázkou je, či bude od septembra po očakávanom odchode SaS existovať nová vládna väčšina. Strana Dobrá voľba a Umiernení už minulý týždeň vyzvala premiéra Hegera, aby vláda požiadala poslancov znova o dôveru.

Tomáš Drucker: Všetky strany
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

„Je to jednoduchý, ústavne čistý a poctivý spôsob, ako ukončiť koaličné divadlo. Ľudia právo vedieť, či existuje vládna väčšina a ktorí poslanci ju budú tvoriť,“ dodal T. Drucker. Využitie ústavnej možnosti opätovne požiadať o dôveru je najlepší spôsob, akým môže Hegerova vláda ukončiť všetky špekulácie o svojom politickom mandáte.

Viac o téme: VládaHlasovanieDôveraTomáš DruckerHlas-SDDobrá voľba a Umiernení
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu