Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Kúpacia sezóna je v plnom prúde: ÚVZ zverejnilo zoznam bezpečných kúpalísk, pozor na uzávierky a rekonštrukcie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR povolil prevádzku ďalších umelých a prírodných kúpalísk. Povolenie malo na konci 29. týždňa 165 umelých kúpalísk a 558 bazénov.

archívne video

Centrum hlavného mesta bolo uprostred jedného z najteplejších dní takmer vyprázdnené (Zdroj: Topky/Maarty)

"Na niektorých otvorených kúpaliskách zatiaľ nie sú v prevádzke všetky bazény," dodal úrad.

Regionálne úrady verejného zdravotníctva pokračovali v kontrolných odberoch vzoriek vody na kúpanie a ďalej monitorovali kvalitu vody na kúpanie na prírodných vodných plochách s neorganizovanou rekreáciou.

Vyhovujúce vodné plochy

V 29. týždni bola na základe ostatných odberov vzoriek vyhovujúca kvalita vody na kúpanie na 11 prírodných kúpaliskách (ďalej len „PK“) a nasledujúcich prírodných vodných plochách s neorganizovanou rekreáciou:

Kúpacia sezóna je v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: ÚVZ)

Na základe odberov sa podľa ÚVZ zistila vyhovujúca kvalita vody na kúpanie na 11 prírodných kúpaliskách a viacerých prírodných vodných plochách s neorganizovanou rekreáciou.

Uzávierka v Banskej Bystrici

Plážové kúpalisko v Banskej Bystrici je od 18.07.2022 do 02.08.2022 zatvorené pre verejnosť. Areál kúpaliska aj s bazénmi sa bude v tomto čase využívať pre účastníkov EYOF 2022.

Na niektorých otvorených kúpaliskách zatiaľ nie sú v prevádzke všetky bazény, mimo prevádzky sú napr. bazény: detský bazén v zariadení LSR ZVJS a OO Kováčová, jeden z detských bazénov na LK MATADORKA, bazén Lienka na TK Vrbov. Zákaz kúpania je v relaxačnom bazéne Blue Sapphire a v detskom vnútornom bazéne Treasure island na kúpalisku AquaCity Poprad.

Počas kúpacej sezóny 2022 budú prebiehať rekonštrukcie na LK Čalovec a na vodnopólovom bazéne na UK Červená hviezda v Košiciach. Prevádzkované nebudú ani Kúpalisko Bretka, LK AQUA - RELAX Lívia v Brezne - Zadných Hálnoch, Plážové kúpalisko Bojnice, veľký neplavecký bazén v AquaFun PARK Veľká Lomnica, dopadový bazén toboganu na LK Topoľčany. Kvôli nerentabilnosti je aktuálne mimo prevádzky aj wellness centrum pri Hoteli RING v Orechovej Potôni. Na Kúpalisku pri Kukorelliho chate v Hermanovciach nad Topľou je zakázaná prevádzka pre dlhodobé technické problémy pri úprave vody. Dlhodobo mimo prevádzky sú vonkajší krytý bazén pri Penzióne ČACHOVO v Selcoch, Veronika v Gemerskej Hôrke, Kúpalisko Vlachovo, TK Katarína v Kremnici, vonkajší bazén pri Hoteli POLIANKA v Hornej Lehote - Krpáčovo, LK Zlaté Moravce. 

Viac o téme: KúpaliskoAktualizáciaÚVZ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu