Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Kollár navrhuje skrátiť volebné obdobie: Smer to považuje za klamstvo

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Opozičný Smer-SD považuje Borisom Kollárom (Sme rodina) avizovaný návrh ústavného zákona, ktorý by umožnil skrátenie volebného obdobia, za klamstvo. Poukazuje, že koaliční poslanci mali možnosť v minulosti niekoľkokrát zahlasovať za zmenu ústavného zákona s možnosťou skrátiť volebné obdobie.

"Prísť s takýmto návrhom v čase rozbehnutej petičnej akcie k referendu o demisii vlády a skrátení volebného obdobia považujeme za rovnaké klamstvo ako výstavbu nájomných bytov či 200 eur pre každé dieťa," uviedol vedúci tlačového oddelenia strany Smer-SD Ján Mažgút.

Archívne video: Kollárovci pre rodiny vyrokovali ďalší príspevok, predseda parlamentu sa o ňom s vládou radil mesiace

Kollárovci pre rodiny vyrokovali ďalší príspevok, predseda parlamentu sa o ňom s vládou radil mesiace (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Mimoparlamentný Hlas-SD sa zase obáva, že avizovaný návrh ústavného zákona je iba politické PR lídra hnutia Sme rodina Borisa Kollára. "Budeme však zvedaví, či sa Igor Matovič a Richard Sulík opäť vysmejú ľuďom do tváre a opäť odmietnu zmeniť ústavu, hoci im pred rokom takúto zmenu sľubovali," doplnila hovorkyňa Hlasu-SD Patrícia Medveď Macíková. Predseda parlamentu a šéf hnutia Sme rodina Boris Kollár avizoval, že podá do 25. augusta návrh ústavného zákona, ktorý by umožnil skrátenie volebného obdobia.

Kollár navrhuje skrátiť volebné
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky.sk / Maarty)

Viac o téme: KlamstvoBoris KollárSmer-SHVelebné obdobieÚstavný zákon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu