Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Diviaky si Košice obľúbili

Ranná idylka v borovicovom háji v Košiciach - jeden diviak leží, druhý neďaleko hľadá potravu.
Ranná idylka v borovicovom háji v Košiciach - jeden diviak leží, druhý neďaleko hľadá potravu. (Zdroj: Nový Čas)

KOŠICE - Diviaky sa opäť vydali na výlet do mesta! Včera sa dve vyše 100-kilogramové zvieratá prechádzali po borovicovom háji nad košickou Popradskou ulicou. Pred očami zvedavých Košičanov si spokojne hľadali čosi pod zub, no neskôr sa stratili v parku.

Dva diviaky boli len pár metrov od cesty. Kým jeden ležal na kartónovej škatuli, druhý o pár metrov ďalej hľadal potravu. Vyrušil ich až motor nákladného auta. Rozbehli sa do lesa, kde zmizli.

Zdevastovaný borovicový háj medzi panelákovými sídliskami Terasa a KVP sa stal pre diviakov prechodným domovom. Už vlani tam jedného chytali policajti spolu s technikom veterinárnej asanačnej služby. Vo februári ich zbadala obyvateľka neďalekého rodinného domu. A tento týždeň sa v lesíku nad Popradskou ulicou ukázali už po druhýkrát - v sobotu a včera. „Od začiatku roka boli na miesto asi trikrát vyslaní policajti z obvodného oddelenia polície Košice-Západ. Zver však nenašli,“ uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová.

Zviazané ruky majú aj poľovníci. Územie totiž patrí do nepoľovnej zóny, chodí tam navyše veľa psičkárov, prespávajú tam aj bezdomovci. Upozorňujú však, že pri stretnutí so zvieratami musíme byť opatrní, pretože ak sú choré alebo poranené, môžu byť aj agresívne.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu