Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Výbor začal konanie voči Pellegrinimu, pokutu pre Remišovú neodhlasoval

Veronika Remišová
Veronika Remišová (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Výbor pre nezlučiteľnosť funkcií Národnej rady (NR) SR začal konanie voči poslancovi Petrovi Pellegrinimu (nezaradený) v súvislosti s kauzou týkajúcou sa jeho šoféra. Na utorkovom (10. 5.) rokovaní mali členovia výboru rozhodnúť aj o pokute voči vicepremiérke Veronike Remišovej (Za ľudí) ako štatutárke rezortu investícií a informatizácie. Na prijatie uznesenia však nebol dostatok hlasov. Uviedol to predseda výboru Boris Susko (Smer-SD).

 Šéf výboru ozrejmil, že Remišovej hrozila pokuta za to, že jej ministerstvo nedodalo v lehotách a dostatočnej kvalite informácie o jednotlivých funkcionároch ustanovených do funkcií tak, ako to vyplýva zo zákona.

Nemienim pretláčať zákony s hlasmi opozície, tvrdí Remišová (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Začali konať aj voči funkcionárom, ktorí neskoro podali majetkové priznania

Okrem toho sa výbor zaoberal aj štandardnými konaniami za neskoré alebo neúplné podanie majetkových priznaní, ktoré sa podávajú do 30 dní od ujatia sa funkcie. Výbor podľa Suskových slov začal i konania voči funkcionárom, ktorí si opakovane nesplnili povinnosť v súvislosti s podaniami oznámení. Šéf výboru ozrejmil, že v takýchto prípadoch im po 180 dňoch môžu opätovne uložiť pokutu, ak nedostatky neodstránia.

Viac o téme: Pokuta Veronika RemišováPeter PellegríniVýbor pre nezlučiteľnosť funkcií Národnej rady SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu