Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Exprezident Kiska vypovedal na polícii! Vystupuje ako poškodený v kauze, v ktorej sú obvinení Fico a Kaliňák

Bývalý prezident Andrej Kiska Zobraziť galériu (2)
Bývalý prezident Andrej Kiska (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

KOŠICE - Bývalý prezident Andrej Kiska vypovedal v kauze Súmrak, v ktorej sú obvinení exminister vnútra Robert Kaliňák a opozičný poslanec Robert Fico. Exprezident v prípade vystupuje ako poškodený.

Exprezidenta Andreja Kisku, ktorý v prípade, v ktorom sú obvinení exminister vnútra Robert Kaliňák a opozičný poslanec Robert Fico, vystupuje ako poškodený, dnes vypovedal v Košiciach. Podľa sme.sk bývalú hlavu štátu do metropoly východu priviezol vodič na čiernom Volkswagene Touareg a sprevádzal ho aj ochrankár.

Kiska je poškodený v prípade Súmrak. V kauze vyšetrovateľ viní predsedu opozičnej strany Smer Roberta Fica a bývalého ministra vnútra Roberta Kaliňáka zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Fico s Kaliňákom si podľa výpovedí viacerých svedkov mali dosadiť "svojich ľudí" na riadiacie pozície. Využívať ich mali aj na to, aby zdiskreditovali bývalého prezidenta Andreja Kisku a súčasného ministra financíí Igora Matoviča. 

Vedenie Smeru malo podľa vyšetrovateľa získať informácie o účtovníctve Kiskovej firmy KTAG o financovaní prezidentskej kampane v roku 2014 priamo od finančnej správy a zabezpečilo ich zverejnenie cez anonymnú e-mailovú adresu.

Robert Fico
Zobraziť galériu (2)
Robert Fico  (Zdroj: Topky/Maarty)

Robert Kaliňák je v súčasnosti väzobne stíhaný. Do väzby ho poslal sudca Špecializovaného trestného súdu z obavy, že by mohol ovplyvňovať svedkov. Prokurátor chcel mať vo väzbe aj Roberta Fica, na jeho prípadné väzobné stíhanie však potreboval súhlas Národnej rady. Tá ho nakoniec nevydala, čomu výrazne pomohla Kollárová Sme rodina, ale aj bývalé členky klubu Oľano Romana Tabak a Katarína Hatráková. 

Viac o téme: Zločinecká skupinaRobert KaliňákAndrej KiskaNAKARobert FIco
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu