Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Neuveríte, kde sa cez víkend zabával exprezident Kiska: VIDEO Bývalá hlava štátu na ozajstnom rómskom bašaveli!

Kiska sa cez víkend zabával na ozajstnom bašaveli. Zobraziť galériu (3)
Kiska sa cez víkend zabával na ozajstnom bašaveli. (Zdroj: Facebook/Andrej Kiska, Gettyimages.com)

BATIZOVCE/POPRAD - O bývalej hlave štátu Andrejovi Kiskovi je pomerne známe, že v rámci pomoci z organizácie Dobrý Anjel sa zaujíma o dané osoby aj po tom, ako danú pomoc dostanú a svoje životy obrátia o 180 stupňov. Výnimkou nebola ani rodina z rómskej osady v Batizovciach, ktorá mala spolu s Kiskom cez víkend poriadny dôvod na úsmev. Usporiadali totiž veľkú svadbu a Kiska neskrýval radosť.

archívne video

Exprezident Kiska priznáva, že nemá radosť z toho, že Fica a Kaliňáka NAKA obvinila (Zdroj: Facebook/Andrej Kiska)

Kiska šťastné svadobne momenty opisuje ako čistú radosť z toho, že mohol stáť pri "malej, zlatej okani". "Okaňu som prvýkrát stretol, keď mala tri roky. Keď mala asi desať, tak som ju skúšal z angličtiny. A v piatok sme spolu tancovali na jej svadbe. O rómskej rodine z Batizoviec píšem často. Asi najznámejší je môj blog spred desiatich rokov," odkazuje Kiska. V ňom okrem iného popisoval aj prečo rodina z batizovskej osady dostala pomoc z Dobrého Anjela.

Zo svadby sa dokonca objavili aj videá:

Neuveríte, kde sa cez
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Andrej Kiska)

Fotka s chlapcom, ktorému pomáhal v boji s rakovinou

Kiska v blogu spomína aj vtedy ešte malého chlapca, ktorý bojoval s rakovinou. "Aj s ním som sa na svadbe stretol. A pravdaže odfotil sa. Dnes už je to mladý muž," popisuje Kiska.

Neuveríte, kde sa cez
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Andrej Kiska)

A aká bola nálada na svadbe? "Výborná. Tance mi až tak nešli. Snažil som sa, ale na rómsku energiu som proste nemal. Aspoň som bol vďačným objektom pre lovcov videí a a fotiek. Stoly sa prehýbali občerstvením, svadobčania boli nesmierne milí a pohostinní a pri odchode som išiel domov s výslužkou, akoby som oslavoval svoje narodeniny," pochvaľovala si bývalá hlava štátu.

Kiska v závere ešte spomenul spoločenskú stigmu a stále prevažujúci odpor niektorých Slovákov voči Rómom. "Píšem o tom už roky. Odhoďme predsudky a pomôžme tým, ktorí pracovať chcú. Práca je jedinou šancou pre únik z kruhu chudoby a priam zázračnou mágiou, ktorá im pomôže absolútne zmeniť život. Batizovce a rodina mojich rómskych priateľov je toho živým dôkazom," myslí si Kiska.

Viac o téme: SvadbaAndrej KiskaBatizovce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu