Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Sťahuje sa? Pred poslaneckým bytom Kotlebu sa objavila maringotka! Výsmech strany SaS

Kotleba sa pokúšal ako poslanec dobyť do parlamentu. Nevyšlo mu to
Kotleba sa pokúšal ako poslanec dobyť do parlamentu. Nevyšlo mu to (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Bývalý poslanec Marian Kotleba stratil mandát po tom, čo ho Najvyšší súd odsúdil za prejavy k extrémizmu. Šéf ĽSNS to však odmieta akceptovať a v utorok sa pokúšal dostať do parlamentu, čo mu však nevyšlo. Zdá sa, že opustiť musí aj poslanecký byt.

Senát Najvyššieho súdu začiatkom apríla zrušil napadnutý rozsudok Špecializovaného trestného súdu a sám rozhodol tak, že predseda ĽSNS Marian Kotleba je vinný, avšak trest mu zmiernil. Namiesto štyroch rokov a štyroch mesiacov Kotlebovi uložil podmienečný trest na šesť mesiacov s odkladom na jeden rok a šesť mesiacov. Odsúdili ho za miernejší paragraf prejavu sympatií k neonacizmu.

Kotlebovi tak automaticky zanikol mandát poslanca a, kedže jeho klub ĽSNS nemá dostatok členov, rozpustil sa aj ten. Predseda strany to však odmietol akceptovať a pokúšal sa dobyť do parlamentu. Tvrdí, že mu žiadne rozhodnutie o zaniknutí mandátu nebolo doručené a obráti sa aj na Ústavný súd. 

Kotleba už síce nemá mandát poslanca, no aj tak išiel do práce, kde však už dostal toto rozhodnutie osobne (Zdroj: Topky/Maarty)

Zdá sa však, že s niektorými vecami nepohne. Byt, ktorý mu bol pridelený až do dnes ako poslancovi, musí opustiť. Členovia strany Sloboda a Solidarita si pred Kotlebovým poslaneckým bytom všimli maringotku. Odsúdený exploslanec sa tak zrejme musí vysťahovať. 

"Pred prideleným poslaneckým bytom, kde dodnes býval Marian Kotleba, sa dnes ráno objavila maringotka. Do nej si odsúdený extrémista zbalí svoje zelené obleky, Krupu, činky i tresku a vydá sa do sveta nosiť ľuďom radosť a smiech.Prajeme Marianovi veľa zdaru v jeho živote na kolesách," zavtipkovali si liberáli a priložili aj fotografiu. 

 

MARIAN KOTLEBA VYRÁŽA NA CESTY 🎪 Pred prideleným poslaneckým bytom, kde dodnes býval Marian Kotleba, sa dnes ráno...

Posted by Sloboda a Solidarita on Wednesday, April 27, 2022

 

Viac o téme: SťahovanieOdsúdenýMandátĽSNSMarian Kotleba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu