Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

KORONAVÍRUS Dobré správy pre pendlerov: Do Rakúska môžu vstúpiť bez obmedzení

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Pendleri už na vstup do Rakúska nepotrebujú doklad o očkovaní či prekonaní ochorenia COVID-19, ani negatívny výsledok testu. Pre ostatných cestujúcich naďalej platí pravidlo 3G. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR o tom informuje na webe.

"Od 16. apríla sa pre hraničný vstup do Rakúska ruší pre pendlerov (z dôvodu výkonu práce, návštevy školy, z rodinných dôvodov alebo z dôvodu návštevy životného partnera) povinnosť preukazovať sa splnením podmienky 3G (OTP), respektíve povinnosť karantény," uviedol rezort.

Pre ostatných platí pravidlo 3G aj naďalej

Pre ostatných cestujúcich naďalej platí pravidlo 3G, teda povinnosť preukázať sa dokladom o očkovaní druhou alebo booster dávkou vakcíny, dokladom o prekonaní ochorenia alebo negatívnym testom. Výnimku majú deti do 12 rokov. "Nezaočkované (žiadnou dávkou vakcíny) alebo vyliečené osoby (bez aspoň jednej dávky vakcíny) sa musia zaregistrovať a musia dodržiavať desaťdňovú karanténu," priblížilo ministerstvo.

Vstup bez obmedzení platí aj pre ľudí tranzitujúcich cez krajinu. "Do tejto kategórie je zaradená aj cesta na/z letisko či hlavnú stanicu Viedeň. Vstup je bez obmedzení, registrácie a potvrdení o OTP," spresnilo MZVEZ. Potrebné je však vyplniť prehlásenie o tranzite a cestu vykonať bez zbytočného zastavovania.

Viac o téme: ObmedzeniaRakúskoKoronavírusCovid-19PendleriAktuálne covid opatrenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu