Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Šok pri vstupe do Bratislavy: Smradľavá stanica

Stanica z päťdesiatych rokov nutne potrebuje investíciu. Zobraziť galériu (3)
Stanica z päťdesiatych rokov nutne potrebuje investíciu. (Zdroj: Nový Čas)

NOVÉ MESTO - Takto vyzerá vstupná brána do hlavného mesta! Návštevníka omráči všadeprítomný smrad a špina. Na laviciach si môže „pokecať“ s bezdomovcami a policajtov by hľadal márne.

Od momentu vstupu do druhej najdôležitejšej železničnej stanice v Bratislave - Nové Mesto zažije turista šok. Ťažký smrad z neďalekých toaliet, praženej kukurice a zafajčenej krčmy ho omráči. „Prijmeme opatrenia na zvýšenie dohľadu nad čistením stanice. Oblasť bezdomovcov v staniciach je riešená na rokovaniach s riaditeľom Železničnej polície,“ povedala po upozorneniach Nového Času Zuzana Melcerová zo ŽSR.

Ďalej uviedla, že nemajú právne páky dostať bezdomovcov zo stanice. Pôvodne sa počítalo, že stanica dostane nový šat. „Rekonštrukcia čaká podchod a schodiská. Vybuduje sa osobný výťah a opravia elektroinštalácie,“ vyjadril sa Ladislav Veršovský zo spoločnosti Reding, ktorá má opravy na starosti. Náklady sa odhadujú na 50 miliónov korún (1,53 milióna eur). Nezahŕňajú však úpravy v staničnej hale, takže k opraveným perónom sa cestujúci budú zrejme musieť aj naďalej trmácať cez smradľavú clonu.

V dezolátnom stave je aj podchod. Ten má šťastie - opravia ho.
Šok pri vstupe do
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Nový Čas)


Bezdomovcom robia v hale spoločnosť aj vtáčence.
Šok pri vstupe do
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Nový Čas)
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu