Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Kauza prípravy vraždy Klaus-Volzovej pokračuje: Súd s Černákom a Ruskom bude na konci mája

Pred senátom Okresného súdu (OS) Bratislava II pokračovalo hlavné pojednávanie v kauze prípravy vraždy Sylvie Klaus-Volzovej
Pred senátom Okresného súdu (OS) Bratislava II pokračovalo hlavné pojednávanie v kauze prípravy vraždy Sylvie Klaus-Volzovej (Zdroj: TASR/Ivan Kríž)

BRATISLAVA - Proces v kauze prípravy vraždy Sylvie Klaus-Volzovej má pred senátom Okresného súdu (OS) Bratislava II pokračovať 26. mája. Potvrdil to hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. V kauze figuruje ako hlavný obžalovaný bývalý riaditeľ TV Markíza Pavol Rusko, bos skupiny sýkorovcov Róbert Lališ prezývaný Kýbel, Mikuláš Černák a Miloš Kaštan.

Naposledy sa pojednávalo v polovici októbra 2021. Vypovedalo viacero svedkov. Januárový termín bol zrušený pre dlhodobú práceneschopnosť predsedu senátu. Pojednávania sa uskutočňujú v Ústave na výkon väzby (ÚVV) a Ústave na výkon trestu odňatia slobody (ÚVTOS) v Bratislave.

Proces sa začal v máji 2019. Černák a Kaštan sa k spáchaniu činu na prvom pojednávaní priznali, Kýbel a Pavol Rusko naďalej vinu popierajú. Černák sa poškodenej Klaus-Volzovej ospravedlnil.

Viac o téme: Súd Mikuláš ČernákPavol RuskoRóbert LališMiloš KaštanSylvia Klaus-Volzová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu