Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Štyroch obvinených v rámci akcie Agentúra prepustil Špecializovaný súd na slobodu

Špecializovaný trestný súd v Pezinku prepustil štyroch obvinených v rámci akcie Agentúra
Špecializovaný trestný súd v Pezinku prepustil štyroch obvinených v rámci akcie Agentúra (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Štyri osoby obvinené v rámci akcie Agentúra prepustili na slobodu. V piatok (21.1.) o tom rozhodla sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku. Rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor podal sťažnosť. Rozhodovať bude Najvyšší súd (NS) SR. Informovala o tom Katarína Bednáriková z ŠTS.

Osoby boli obvinené zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Sudkyňa ich prepustila na slobodu, nakoľko neboli zistené dôvody kolúznej väzby ani u jedného z obvinených. "U obvineného Karola Ceba súd nezistil ani dôvod útekovej väzby a u obvineného Mária Šranka nebol zistený ani dôvod preventívnej väzby," uviedla Bednáriková.

V rámci akcie obvinili celkovo 12 ľudí

V rámci policajnej akcie Agentúra obvinili celkovo 12 osôb pre 11 skutkov. Obvinenia sa týkajú zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, korupčnej trestnej činnosti a trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Štyri obvinené osoby boli zadržané. Obvinení pôsobili v rôznych štátnych inštitúciách. Jeden z obvinených v rámci policajnej akcie Agentúra je na úteku. Má ísť o bývalého elitného policajta Mareka Máhra zo Šale. Polícia po ňom vyhlásila pátranie.

Viac o téme: PrepustenieObvineníŠpecializovaný trestný súdAkcia Agentúra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu