Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Sociálnymi sieťami sa šíri nový hoax: Väčšina infikovaných po vakcíne? Polícia má jasné vysvetlenie!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU – Bolo v závode kúsok od Trenčína pozitívne testovaných 7 neočkovaných alebo očkovaných zamestnancov? Protichodné informácie sa začiatkom týždňa objavili na sociálnej sieti. Staršia pani totiž tvrdila, že najviac infikovaných našli u zaočkovaných ľudí. Závod sa však ohradil, že to tak nie je. Celej veci sa chytili aj policajti.

„Dnes pretestovali celú rannú smenu v závode Gabor Bánovce nad Bebravou. Výsledok: 7 pozitívnych, z toho všetci očkovaní.“ Takáto správa sa v pondelok šírila sociálnymi sieťami. Podľa pani Heleny, ktorá túto informáciu zverejnila, nebol infikovaný nik z neočkovaných a tým pádom vírus šíria najmä očkovaní ľudia.

Na celú záležitosť zareagoval aj samotný závod, ktorý sa rozhodol uviesť veci na správnu mieru. Ako vysvetlil konateľ spoločnosti Juraj Vodička, išlo opäť o „zaručenú informáciu“ popieračov pandémie a vakcíny, avšak, pravda bola iná. „Nevieme, kto je táto pani, pretože u nás nepracuje, ani čo ju viedlo k tomuto „zasvätenému“ komentáru, skutočnosť je však celkom iná. Z celkového počtu 662 testov dnes bolo 9 pozitívnych a z toho práve 7 boli nezaočkovaní zamestnanci a dvaja zaočkovaní bez príznakov,“ informoval závod na sociálnej sieti.

Sociálnymi sieťami sa šíri
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB / Hoaxy a podvody - Polícia SR)

Ako dodal, ide o pomer, ktorý zodpovedá aj celoslovenskému priemeru. Na záver uviedol, že zabezpečenie ochrany zdravia zamestnancov a ich rodín je pre nich samozrejmosťou, nechcú sa však nečinne prizerať, ako niekto šíri nepravdivé informácie a vyvoláva tak negatívne nálady v spoločnosti. „Milá pani môže v najbližších dňoch očakávať návštevu príslušníkov polície,“ uzavreli.

K celej veci sa vyjadrila aj polícia na stránke Hoaxy a podvody – Polícia SR, kde pravidelne vyvracajú podobné dezinformácie. Čo napísať na to, keď osoby vo vyššom veku šíria po internete informácie, ktoré si vymysleli? Kedysi to boli oni, ktorí svojim deťom hovorili, aby nevysedávali za počítačmi a išli sa radšej hrať von,“ konštatovali s tým, že takto dnes funguje internet.

Viac o téme: TestovanieHoaxGaborOčkovaníNeočkovaníZávod GaborObuvníctvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu