Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Na Slovensku platí výstraha pred hmlou: Hrozí nebezpečenstvo dopravných nehôd

Hmla v Bratislave Zobraziť galériu (2)
Hmla v Bratislave (Zdroj: TASR/AP Photo/Denis Kaminev)

BRATISLAVA - Pre celé územie krajiny vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) výstrahu prvého stupňa pred výskytom hmiel. Varovanie platí na celé štvrtkové dopoludnie. SHMÚ o tom informuje na svojej stránke.

Vo všetkých okresoch Slovenska sa od rána môžu vyskytnúť hmly s dohľadnosťou 50 až 200 metrov. "Znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity," upozornil SHMÚ. Výskyt hmiel s touto dohľadnosťou je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Výstraha pred hmlou
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

 

Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý, miestami vlhký. Na poľadovicu je potrebné si dať pozor na ceste v okolí obce Smolník a Gelnica. Na cestách sa tiež tvorí hmla. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk.

Hmla s dohľadnosťou do 50 metrov sa vyskytuje v lokalitách Moldava nad Bodvou, Košice a Ďurďošík a do 100 metrov v lokalitách Humenné, Vranov nad Topľou, Hanušovce nad Topľou, Holčíkovce, Čaňa, Nižná Šebastová, Záborské, Kráľovský Chlmec, Vajkovce a Ludvíkov dvor.

Jazdu v lokalite Trstená zas komplikuje silný vietor. "Horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý, miestami vlhký," spresnili cestári. Horský priechod Šútovce je počas zimnej sezóny uzavretý pre vozidlá nad desať metrov.

Viac o téme: PočasieHmlaVýstrahaSlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu