Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Reakcie na Ficovo obvinenie o drogách a vláde: Kollárovci vraj na neho nemajú čas a SaS mu radí TOTO!

Vládne strany reagujú na Ficove obvinenia ohľadom drog. Zobraziť galériu (5)
Vládne strany reagujú na Ficove obvinenia ohľadom drog. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Dnes doobeda predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico usporiadal pomerne netradičnú tlačovku, na ktorej sa rozhodol vyhlásiť, že influencerka Zuzana Plačková si svoju "slobodu" z väzby vykúpila aj cez drogy, pričom tieto mala podľa Fica distribuovať aj niektorým vládnym politikom, a keďže nepredložil ani žiadne dôkazy, dočkal štipľavých reakcii práve z vládnych strán.

Robert Fico tvrdí, že prepustenie influencerky Plačkovej môže súvisieť aj s konexiami na vládnu koalíciu (Zdroj: Facebook/Smer-SD)

Fico na tlačovom brífingu ponúkal v súvislosti s prepustením Plačkovej poriadne perly. "Je verejným tajomstvom, že vo vláde sedia ľudia, ktorí milujú kokaín. Prečo nemáme právo tvrdiť, že sú Strauszovci na slobode, lebo dodávali kokaín významným ľuďom, ktorí sa naplašili, podľahli obave, že by sa niekde mohlo objaviť ich meno, tak zabezpečili, že obvinení neboli vzatí do väzby a prokurátor Špecializovaného súdu stiahol sťažnosť?" povedal medzi iným v stredu Fico.


Fico obvinil niektorých ľudí vo vláde, že milujú kokaín: Mala byť za tým aj influencerka Plačková, dôkazy nepredložil


SaS má pre Fica radu

Ako prvá si poriadne udrela liberálna Sloboda a Solidarita, ktorá má pre predsedu Smeru svoje vlastné odporúčanie. "Robert Fico by mal seriózne vyhľadať odbornú pomoc alebo konečne prestať piť alkohol," poskytol vyhlásenie hovorca SaS Ondrej Šprlák.

Reakcie na Ficovo obvinenie
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Vlado Benko Jr. )

Máme na práci iné veci, ako komentovať Fica, tvrdí Sme rodina

Na názor sme sa pýtali aj druhého najsilnejšieho koaličného hnutia Sme rodina. "Čo tým pán poslanec Fico myslel, sa treba pýtať jeho, my to komentovať nebudeme, pretože máme na práci dôležitejšie veci," napísali nám z tlačového oddelenia tábora Borisa Kollára.

Reakcie na Ficovo obvinenie
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

OĽaNO vidí Plačkovej "klientov" inde

Zgustli si aj matovičovci, ktorí vidia za celým obvinením iných ľudí, ako tých z koalície. "Hovorí sa, že Robert Fico bol dlho „na koni“ a z jeho dnešnej podráždenej tlačovky sa zdá, že klientom pani Plačkovej bol niekto iný. Asi treba pripomenúť, že z uznesenia o obvinení tejto osoby vyplýva, že dílerstvo mala páchať od roku 2012, teda na začiatku druhej Ficovej vlády, ktorej členovia boli napr. páni Počiatek, Kaliňák, Žiga, Kažimír a ďalší," prezradil Peter Dojčan z mediálneho tímu OĽaNO.

Tlačová konferencia hnutia OĽANO
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Za ľudí nezabudlo ani na kauzu "šparadlo"

Svoje mala čo povedať aj strana Za ľudí. "Robert Fico sa už mesiace usiluje prekričať vážne podozrenia o tom, že počas jeho vlády na Slovensku vyrástla korupčná chobotnica napojená na organizovaný zločin. Sú to práve jeho nominanti a kamaráti, ktorí sa priznávajú k trestnej činnosti a voči jeho viacerým bývalým ministrom smerujú závažné podozrenia. Robert Fico v strachu pred stíhaním vyťahuje už aj konšpiračné teórie a výmysly. Naposledy sme ale o drogách vo vláde počuli v súvislosti s premiérom Smeru Petrom Pellegrinim a kauzou špáradlo," spomínajú si predstavitelia Za ľudí.

Reakcie na Ficovo obvinenie
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Viac o téme: DrogyReakciaRobert FicoSmer-SDSaSZuzana PlačkováSme rodina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu