Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Pápež František na Slovensku: Počas jeho návštevy budú pre peších vytvorené koridory

Pápež František
Pápež František (Zdroj: SITA/AP Photo/Gregorio Borgia, File)

PREŠOV - Počas návštevy Svätého Otca v Prešove 14. septembra budú z dôvodu dočasných zmien organizácie dopravy v meste vytvorené pešie koridory pre všetkých účastníkov podujatia. Pápež František v liturgickom priestore pred mestskou športovou halou odslúži liturgiu sv. Jána Zlatoústeho. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Tomek.

Pešia trasa pre pútnikov prichádzajúcich zo železničnej a autobusovej stanice bude vedená po chodníkoch pre peších na uliciach Masarykova a Škultétyho. Rovnaká pešia trasa je určená aj pre pútnikov, ktorí vystúpia z autobusov na Masarykovej ulici.

VIDEO Príprava na príchod pápeža: Polícia bude zabezpečovať verejný poriadok a plynulú dopravu

Príprava na príchod pápeža: Polícia bude zabezpečovať verejný poriadok a plynulú dopravu (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

"Na križovatke ulíc Škultétyho a Budovateľská budú organizátori usmerňovať pútnikov k vstupnej bráne č. 1, cez ulice Budovateľská a Štúrova, alebo k vstupnej bráne č. 2, cez ulice Škultétyho, Železničiarska a Francisciho," povedal Tomek.

Pútnici, ktorí vystúpia z autobusov kyvadlovej dopravy na zastávke MHD Prešovská univerzita, budú podľa jeho slov usmerňovaní organizátormi k vstupnej bráne č. 2, cez Ulicu 17. novembra, po chodníku pre peších a následne po uzatvorenej cestnej komunikácii.

Bezplatná MHD

"Pútnici, ktorí prídu na podujatie osobnými autami, budú mať zabezpečenú kyvadlovú dopravu zo záchytných parkovísk v obci Malý Šariš, v meste Veľký Šariš a z novovybudovaného úseku D1 Prešov – západ. Z ostatných záchytných parkovísk bude pre pútnikov k dispozícii bezplatná MHD," dodal Tomek. Presný rozpis záchytných parkovísk pre osobné autá aj s bližšími informáciami nájdu záujemcovia na webstránke mesta www.presov.sk.

Pápež František počas svojej návštevy Slovenska v septembri (12. - 15. 9.) navštívi Bratislavu, Košice, Prešov a Šaštín.

Viac o téme: Návšteva PútniciPrešovKoridoryPápež František
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu