Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Natálka nosí zo školy pravidelne vši, no riaditeľka epidémiu popiera!

Školáčka Natálka (9) a jej mama Lele Zemanová situáciu so všami v škole berú zatiaľ s humorom. Zobraziť galériu (3)
Školáčka Natálka (9) a jej mama Lele Zemanová situáciu so všami v škole berú zatiaľ s humorom. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Rodičia sú zúfalí. Ich deti, ktoré navštevujú Základnú školu na Jesenského ulici, sa neustále škriabu v hlave. Epidémia vší v škole trvá od septembra a riaditeľka školy pripomína tri čínske opičky. Nič nevidia, nepočujú a radšej „zatĺkajú“.

Problém so všami v školách riešia zvyčajne pedagógovia spoločne s rodičmi. V Starom Meste je však základná škola, kde riaditeľka Viera Zavřelová z nepochopiteľných príčin epidémiu popiera. „U nás má iba jedna žiačka vši. Deti prezreli triedni učitelia,“ tvrdí riaditeľka. Tento problém trvá od jesene minulého roku.

„Vtedy dcéra priniesla zo školy vši po prvýkrát. Preliečila som ju. Len čo sa do školy vrátila, do dvoch-troch dní ich mala späť. Je to ako začarovaný kruh,“ rozčúlila sa Lele Zemanová, matka deväťročnej školáčky. Jedna z učiteliek základnej školy priznala, že v škole vši majú: „Je to dlhodobý problém. Ale žiadnu prehliadku hláv sme deťom nerobili.“ Epidemiológ Peter Truska potvrdil nahlásenie jedného prípadu, o ostatných nevedel. „Škola dostala metodickú príručku ešte na začiatku školského roku. Mala by sa ňou riadiť,“ dodal Truska. Situáciu v škole začali preverovať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu