Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Poslanci rokujú o koncesionárskych poplatkoch

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Poslanci na 19. schôdzi NR SR pokračujú v rozprave o koncesionárskych poplatkoch za Slovenskú televíziu (STV) a Slovenský rozhlas (SRo), ktoré majú po novom platiť všetci odberatelia elektriny.

Vládnu novelu predložil minister kultúry Marek Maďarič, podľa ktorého má takýto výber koncesií zabrániť tomu, aby sa niektorí ľudia vyhýbali plateniu koncesií. „To, čo predkladáme, má zachrániť systém verejnoprávneho vysielania v Slovenskej republike a dosiahnuť jeho lepší ekonomický výkon,“ uviedol vo štvrtok v pléne Maďarič.

Opozičnému poslancovi Tomášovi Galbavému sa nepozdáva takáto zmena. Podľa neho by bolo potrebné financovať verejnoprávne médiá výlučne zo štátneho rozpočtu. „Dostávali by to, čo im patrí bez toho, aby ich riaditelia museli chodiť s vystretou rukou s prísľubmi o akejsi lojalite alebo poslušnosti na kompetentné inštitúcie,“ vyhlásil vo štvrtok Galbavý.

Parlament by sa mal dnes zaoberať aj návrhom zákona o poštových službách od poslancov za SNS, ktorý má Slovenskej pošte chrániť monopolné postavenie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu