Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Šéf ÚVO Hlivák: V novele zákona o verejnom obstarávaní je aj koncept otvoreného vládnutia

Na snímke predseda Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) Miroslav Hlivák
Na snímke predseda Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) Miroslav Hlivák (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

BRATISLAVA – Novelu zákona o verejnom obstarávaní prerokoval Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) aj so splnomocnencom vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti Martinom Giertlom. Šéf ÚVO Miroslav Hlivák poukázal na to, že v navrhovanej novele zákona je aj koncept otvoreného vládnutia.

"Opatrenia, ktoré vypracoval úrad, sú v súlade s európskym právom aj s princípmi právneho štátu. V tomto kontexte by som rád upriamil pozornosť na návrh úradu týkajúci sa verejnej politiky otvorenej komunikácie kontrolného orgánu, ktorý je v súlade s konceptom otvoreného vládnutia," skonštatoval Hlivák. Teší ho, že Giertl podporil tento návrh ešte vlani na jeseň a že ústretovosť voči navrhovaným opatreniam vyjadril aj teraz.

"Vítam komunikáciu s ÚVO aj jeho účasť na našich aktivitách v rámci konceptu otvoreného vládnutia v snahe posilňovať transparentnosť činnosti kontrolného orgánu. Rovnako som rád, že aj týmto legislatívnym návrhom, ktorým je verejná politika otvorenej komunikácie, sa zvyšuje verejná kontrola pri nakladaní s verejnými zdrojmi a participácia občianskej spoločnosti na správe veci verejných," priblížil Giertl.

Viac o téme: NovelaObstarávanieÚVOMiroslav Hlivák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu