Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Marketingová revolúcia v Smere! Nové logo aj upravený názov strany

je tu ďalšia revolúcia lóg strany v Smere. Zobraziť galériu (4)
je tu ďalšia revolúcia lóg strany v Smere. (Zdroj: Topky - Vlado Anjel, Smer-SD, Gettyimages.com)

BRATISLAVA - Opozičný Smer-SD si očividne opäť prechádza marketingovým prerodom. Po rokoch, keď sa strana pohrávala s ružou v logu v rôznych podobách, sa rozhodla pred voľbami 2020 k radikálnej zmene. Ruža sa zmenila na šípku smerujúcu nahor s prívlastkom "nový", no teraz to vyzerá, že strana Roberta Fica sa vracia k pôvodnému nápadu s ružou, no obmenila niektoré prívlastky.

Fico dal vláde ultimátum, ak do pondelka nevyriešia očkovacie preukazy, budú požadovať Lengvarského odstúpenie (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Voliči totiž doteraz stranu vizuálne poznali ako Smer - Sociálna demokracia s logom ruže, do ktorého smeruje šípka. S touto podobou sa Smer počas rokov vládnutia prezentoval voličom, neskôr prišlo len k miernej zmene - farba pozadia.

Marketingová revolúcia v Smere!
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Smer-SD)

Zmena prišla pred voľbami

Dovtedy vládny Smer sa však rozhodol pred voľbami 2020 upustiť od dlhoročnej tradície a logo zásadným spôsobom zmenil. Miernou zmenou si prešiel aj marketingový názov subjektu na "Nový Smer".

Marketingová revolúcia v Smere!
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Smer-SD)

Návrat ku koreňom s novým prívlastkom

Smer si je zrejme dobre vedomý, že s prívlastkom "Sociálna demokracia" už nie je na politickej scéne jediný (Hlas - sociálna demokracia Petra Pellegriniho, pozn. red.), a preto sa rozhodol k tejto zmene. "Strana Smer-SD svoj názov nezmenila, stále ostáva v oficiálnej platnosti pôvodný názov strany Smer – sociálna demokracia. Nové textovo – vizuálne logo slúži hlavne na lepšiu a adresnejšiu politickú komunikáciu hodnotového zamerania strany s občanmi a voličmi," vysvetlil pre Topky hovorca Smeru Ján Mažgút. Logo sa očividne vracia k filozofii ruže a bol doplnený prívlastok "slovenská".

Prvý na zmenu loga upozornil portál Aktuality.sk.

 

Nový vizuál a názov strany Smer
Zobraziť galériu (4)
Nový vizuál a názov strany Smer  (Zdroj: Smer-SD)

Chcú sa odlíšiť slovenskou sociálnou demokraciou

Ficova strana má zrejme v pláne byť iná ako spomínaný Hlas Petra Pellegriniho, ktorý podľa niektorých predstaviteľov Smeru presadzuje liberálnejšie témy. "Smer – SD nestavia do popredia témy typické pre bruselskú sociálnu demokraciu, akými sú napríklad práva LGBTI, legalizácia drog alebo otázka výberu pohlavia. Namiesto toho staviame do popredia témy blízke slovenskej sociálnej demokracii, akými sú napríklad sociálny štát a sociálne istoty, zvyšovanie minimálnej mzdy a životnej úrovni, lepšie podmienky pre zakladanie rodiny a tiež ochrana a zveľaďovanie duchovného dedičstva národa," dovysvetlil Mažgút.

Galéria: Ďalšie verzie nového loga Smeru

Viac o téme: Nové logoSmer-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu