Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Dve kostry patrili bielym koňom, zabil ich obvinený kyselinár

Rastislav Š. zo Žiliny
Rastislav Š. zo Žiliny

ŽILINA - Žilinským policajtom sa podarilo identifikovať obete, ktorých dve kostry našli v januári v časti obce Divinka v Žilinskom okrese.

V tejto súvislosti obvinil vyšetrovateľ 35-ročného Rastislava Š. zo Žiliny. Nájdené pozostatky patrili tzv. bielym koňom – 24-ročnému Branislavovi Nováčikovi a 28-ročnému Jánovi Račkovičovi, ktorí páchali ekonomickú trestnú činnosť pre obvineného Rastislava Š. Ten sa v súčasnosti nachádza v leopoldovskej väznici, kde si odpykáva doživotný trest odňatia slobody za trestné činy vrážd v kauze kyselinári. Informovali o tom dnes na tlačovej besede žilinskí policajti.

Žilinskí policajti obvinili aj šéfa organizovanej skupiny 37-ročného Žilinčana Františka S., ktorý už čelí obvineniam z trestných činov vraždy a z pokusu o trestný čin podvodu. Obvinený riadil organizovanú skupinu, ktorú založil na páchanie ekonomickej trestnej činnosti. Medzi jej členmi boli aj nebohí Štefan Gažúr a Boris Ondák, z vrážd ktorých už Františka S. v minulosti obvinili. Obvinený na ich mená zakladal rôzne spoločnosti a firmy, ktoré však nevykonávali žiadnu podnikateľskú činnosť. Dôvodom zakladania firiem a spoločností bolo získavanie financií pre vlastnú potrebu. Obvinenému Františkovi S. hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov, prípadne doživotie.

Úspešnú protidrogovú akciu, počas ktorej prehliadli dom 26-ročného Žilinčana, uskutočnili policajti v Žiline v noci zo štvrtka na piatok. Zaistili banky, injekčné striekačky a komponenty potrebné na výrobu pervitínu. Zaistené veci, na ktorých sa nachádzali stopové množstvá látky, zaslali na kriminalistickú expertízu.

Predbežným skúmaním potvrdili na predmetoch prítomnosť metamfetamínu, látky slúžiacej na výrobu pervitínu. K výrobe drogy pre vlastnú potrebu sa 26-ročný Žilinčan priznal. Vyšetrovateľ ho obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Obvinenému hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu