Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

PREDPOVEĎ počasia v znamení stále nízkych teplôt: Odborníci vydali na utorok 1. stupeň výstrahy!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (7)
Ilustračné foto (Zdroj: Gettyimages.com)

BRATISLAVA - Ďalší týždeň je za nami. Prvé jarné lúče si zrejme dajú na nejaký čas prestávku a viac k tomu povedia jedine meteorológovia zo Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ). Z ich slov v rámci predpovede počasia na tento týždeň takpovediac vnútorne mrazí, keďže teplé, jarné počasie zrejme nebude v znamení týchto blížiacich sa dní. Prinášame vám teda ďalší z týždenných prehľadov predpovede počasia.

Pondelok

Týždeň nezačne práve najteplejšie. Cez našu oblasť postúpi smerom na juhovýchod až juh studený front spojený s tlakovou nížou nad európskou časťou Ruska. Za ním sa do strednej Európy
od severozápadu rozšíri výbežok tlakovej výše. 

Bude premenlivá oblačnosť. Ráno na juhu prevažne jasno a k večeru na celom území ubúdanie oblačnosti. Na severe a východe na viacerých miestach, inde len ojedinele, slabé sneženie alebo snehové prehánky, v polohách do 300 m aj dážď alebo mrholenie. Najvyššia denná teplota 5 až 10, v severnej polovici územia väčšinou -1 až +4 st.

PREDPOVEĎ počasia v znamení
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Ľudia využívajú na testovanie slnečné počasie (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)


Viac inforácií o počasí sa dozviete na stránke Predpovede.sk


Utorok

V utorok sa neoteplí, skôr naopak. V chladnom vzduchu sa bude rozprestierať nad našou oblasťou rozsiahla oblasť vyššieho tlaku vzduchu. Zároveň k nám bude vo vyšších vrstvách ovzdušia od severovýchodu zasahovať brázda nízkeho tlaku vzduchu.

V utorok bude prevažne oblačno, v noci a zrána aj zmenšená oblačnosť. Ojedinele slabé zrážky. V noci a ráno výnimočne hmla. Najnižšia nočná teplota -3 až -9, v údoliach ojedinele, najmä na severe, -9 až -15 st. Najvyššia denná teplota 2 až 7, na severe miestami okolo 0 st.

PREDPOVEĎ počasia v znamení
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: predpovede.sk)

SHMÚ navyše vydalo na utorok výstrahu 1. stupňa pred nízkymi teplotami hlavne v oblasti Tatier a niektorých polôh stredného a časti východného Slovenska.

PREDPOVEĎ počasia v znamení
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SHMÚ)

Streda

Naša oblasť sa bude nachádzať v nevýraznom poli vyššieho tlaku vzduchu. Zároveň k nám bude vo vyšších vrstvách ovzdušia od severovýchodu naďalej zasahovať brázda nízkeho tlaku vzduchu.

V stredu sa očakáva malá, prechodne aj zväčšená oblačnosť. Ojedinele, najmä na západe, slabé sneženie alebo dážď so snehom. Najnižšia nočná teplota 0 až -5, v údoliach miestami -6 až -11 st. Najvyššia denná teplota 3 až 8 st., v Žilinskom kraji a na Spiši okolo 1 st.

PREDPOVEĎ počasia v znamení
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Štvrtok

Lepšie to nebude ani vo štvrtok. Do našej oblasti postúpi od západu teplý front spojený s hlbokou tlakovou nížou nad severovýchodným Atlantikom.

Najskôr bude prevažne jasno, postupne od západu však pribudne oblačnosť a v priebehu dňa miestami - najmä v západnej polovici - príde slabé sneženie alebo dážď so snehom, v nižších polohách aj dážď a veľmi veterno! Najvyššia denná teplota 3 až 9 st. Na juhozápade aj teplejšie.

PREDPOVEĎ počasia v znamení
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Piatok

Krátko pred víkendom sa v silnom západnom prúdení bude stredná Európa nachádzať na južnom okraji rozsiahlej oblasti nízkeho tlaku vzduchu tiahnucej sa od severovýchodného Atlantiku až po severozápadné Rusko.

Opäť však bude veľmi veterno a premenlivá, prechodne až veľká oblačnosť. Na viacerých miestach dokonca dážď alebo prehánky. Vo vyšších, prechodne aj v nižších polohách sneženie. Najvyššia denná teplota 6 až 12 st., na severe ojedinele chladnejšie.

PREDPOVEĎ počasia v znamení
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Viac o téme: PočasieTýždenná predpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu