Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

AKTUÁLNE Sulík to povedal naplno: Matovič by mal zvážiť zotrvanie vo funkcii! Koalíciu ťahá dole

Richard Sulík s Branislavom Gröhlingom a Ivanom Korčokom Zobraziť galériu (3)
Richard Sulík s Branislavom Gröhlingom a Ivanom Korčokom (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Šéf liberálov Richard Sulík dnes v relácii rádia Expres uviedol, že koalícia sa musí rozprávať o výmene premiéra. Koalícia má za sebou zatiaľ najzásadnejší deň. Prebehlo niekoľko rokovaní a momentálne sa čaká na predsedníctvo hnutia Sme rodina. V hre je momentálne rekonštrukcia vlády.

Richard Sulík zopakoval, že koalícia sa musí rozprávať aj o výmene premiéra. Práve Sulík prišiel včera s návrhom na rekonštrukciu vlády. Na stole sú podľa neho mená všetkých ministrov a koalícia musí diskutovať o ich prípadných zlyhania, ktoré by mohli byť dôvodom na výmenu. Zatiaľ najväčšej kritike čelí minister zdravotníctva Marek Krajčí.


Deň D: Koaličná kríza, počas ktorej Matovič statusoval, ostatní rokovali a takmer padla vláda


Matovič musí zvážiť zotrvanie vo funkcii

"Je načase, aby Igor Matovič zvážil zotrvanie vo funkcii. Jeho spôsoby a technika vládnutia priťažujú všetkým. Nie je schopný exekutívy v týchto ťažkých časoch, len rozdáva rany na všetky strany," povedal relácia Braňo Závodský Naživo rádia Expres. Podľa neho sa o tom musia rozprávať. "Nepôjde na to hurá systémom, nakoniec, nie sme v koalícii sami, ale ťahá nás to všetkých dole. Ak to pôjde takto, bude Smer a Hlas opäť zostavovať vládu," dodal predseda SaS.

AKTUÁLNE Sulík to povedal
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Marek Lukáč)

Sulík chce rokovať s poslancami OĽaNO

Sulík chce rokovať o vládnej kríze aj s poslancami OĽaNO. "Chcel by som počuť názory poslaneckého klubu OĽaNO. Neverím, že všetkých 53 poslancov je spokojných s vládnutím Igora Matoviča," povedal. Chce sa spojiť s predsedom klubu Michalom Šipošom a všimol si aj reakciu poslanca klubu OĽaNO Jána Krošláka, ktorý ostro kritizoval premiéra na Facebooku. Matovič podľa Sulíka svojimi avantúrami ťahá dole celú koalíciu. "Jeho osobné chúťky znemožňujú pokračovanie koalícii. Nie je súčasťou riešenia, ale súčasťou problému," povedal Sulík.

Ministri prichádzajú na krátku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Rekonštrukcia vlády nie je kvôli Sputniku

Ešte včera uviedol, že OĽaNO je schopné vygenerovať aj ďalších ľudí aj na premiérsky post. Dodal, že sa mu veľmi dobre pracuje s Eduardom Hegerom, s ktorým dobre vychádza už teraz. Strana SaS v stanovisku ešte predtým uviedla, že Igor Matovič opätovne otáča situáciu a vydiera občanov a aj koaličných partnerov. Požiadavka na rekonštrukciu vlády nie je pre dovoz Sputnika, ale kvôli jeho štýlu vládnutia.

"Ani po roku v pozícii premiéra nepochopil, že vládnuť sa nedá cez Facebook. Dohody sa nerobia cez verejné osočovanie koaličných partnerov, ale za rokovacím stolom. To platí aj o desiatkach miliónov eur daňovníkov, ktoré sa nemíňajú z večera do rána, ale s rozvahou. Igor Matovič opäť raz len ukázal, že do kresla premiéra nedorástol a jeho najnovším statusom len podčiarkol nevyhnutnosť rekonštrukcie vlády," uviedol v stanovisku strany Sulík.

Viac o téme: Igor MatovičRichard SulíkRekonštrukcia vlády
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu