Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mičovského hovorkyňa sa po škandále musela expresne pratať: Nestihla sa ani rozlúčiť a odišla v sprievode SBSkára!

Ján Mičovský sa s hovorkyňou expresne porátal.
Ján Mičovský sa s hovorkyňou expresne porátal. (Zdroj: TASR/Jakub Kotian, Facebook/AŠH)

BRATISLAVA - Už včera sa medializovala informácia o netradičných praktikách na ministerstve pôdohospodárstva. Reč je o (už bývalej) hovorkyni ministra Jána Mičovského Anežke Šrojta Hrdej, ktorej bol v dychu nameraný alkohol priamo v práci.

Aj pokračovanie tohto prípadu priniesol portál eReport. Po okamžitom vyhadzove hovorkyne prišli ďalšie detaily tohto škandálu, ktorý sa mal na ministerstve odohrať. Hrdá mala skúšku na alkohol podstúpiť ešte minulý týždeň. V doobedňajších hodinách jej v dychu totiž namerali 0,62 promile. Minister však začal tento prehrešok riešiť až v pondelok.

Minister pôdohospodárstva Ján Mičovský verí, že koalícia sa v budúcnosti poučí (Zdroj: Topky/Maarty)


ŠKANDÁL na ministerstve: Mičovského hovorkyňa dostala hodinovú výpoveď za alkohol!


V pondelok si ju zavolali na koberček

Pritom ešte počas začiatku pondelka kolegovia hovorkyne o tomto incidente nič nevedeli. Po prevalení tejto kauzy mala Hrdá absolvovať údajne dôverný rozhovor s vedením rezortu. Po ňom nasledoval rýchly sled udalostí a dotyčná osoba sa musela ihneď porúčať z budovy. Nemala však odísť len sama, ale za asistencie povereného bezpečnostného pracovníka. Hrdej mali dokonca zablokovať prístup do počítača, mailu a mobilu.

"Na pozícií šéfa komunikácie Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR od dnešného dňa nastáva zmena. Novým povereným riaditeľom odboru komunikácie a marketingu sa stáva Daniel Hrežík. Na pozícií strieda Anežku Šrojta Hrdú,” skonštatovalo stručne Mičovského ministerstvo.

Videl ju tri sekundy a to bolo celé

To ale nespomína túto expresnú výpoveď, pričom Šrojta Hrdá musela vraj odovzdať aj tankovaciu kartu a odísť dokonca bez rozlúčenia sa s kolegami. Jej agenda okamžite pripadla spomínanému kolegovi. "Poobede som si prebral nejakú agendu a ráno poverenie. Pani Šrojtu som videl ráno tri sekundy, to bolo asi všetko, ešte keď o tom ona ani nevedela,” skonštatoval pre eReport nový hovorca Hrežík.  

Viac o téme: AlkoholHovorkyňaVýpoveďJán Mičovský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu