Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Korček o Hedvige: Malinová ma iritovala

Svedka hnevalo, že Hedviga Malinová útočila na štátne orgány.
Svedka hnevalo, že Hedviga Malinová útočila na štátne orgány. (Zdroj: ČTK)

BRATISLAVA – Viac ako štyri hodiny vypovedal na Generálnej prokuratúre SR Peter Korček, ktorý podal v septembri 2006 trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Na základe neho polícia začala stíhať Hedvigu Malinovú pre trestný čin krivej výpovede. Výsluchu sa zúčastnil aj Malinovej obhajca Roman Kvasnica.

O svojom oznámení Korček povedal: „Vo svojom podaní som čerpal len z otvorených zdrojov, médií. Mňa k tomuto iritovala hlavne slečna Malinová, pretože po spľasnutí tej bubliny začala útočiť na štátne orgány nášho štátu. To, že povedala, že za prípadom stojí Slovenská informačná služba vo mne evokuje pocit, že spáchala trestný čin krivého obvinenia.“

Počas viac ako štvorhodinového výsluchu Korček odpovedal len na otázky, na ktoré chcel. „Musím povedať, že to bolo veľmi korektné, aj zo strany orgánov činných v trestnom konaní, aj zo strany doktora Kvasnicu. Odpovedal som na všetky otázky, na ktoré som musel odpovedať. Bola vyslovená pochybnosť, či nedošlo k trestnému činu krivého obvinenia v súvislosti s tým, že za prípadom stojí Slovenská informačná služba a taktiež aj obava z možného pokračovania trestného činu ovplyvňovania a podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej neznášanlivosti. Pretože tomuto prípadu dala národnostný podtext, a na tom trvám, slečna Malinová a táto krajina je jednoducho naša krajina a musíme si ju chrániť,“ povedal po výsluchu Korček.

Kvasnica tvrdí, že je zaujímavé, že Korček vo svojich podaniach konštatoval, že podľa jeho názoru Hedviga klame. „Vychádzal z informácii, ktoré odzneli na tlačovej konferencii ministra vnútra. Spomeňme si, že táto tlačová konferencia sa udiala v čase, keď ešte nebolo právoplatne zastavené trestné stíhanie vo veci lúpežného prepadnutia Hedvigy Malinovej,“ povedal.

„Ja vám nemôžem nič potvrdzovať ani vyvracať, vy si preštudujte zákon o utajovaných skutočnostiach. Vo vzťahu k svojej minulosti mám svedomie čisté, “ reagoval Korček na otázku o jeho údajnom pôsobení v Slovenskej informačnej službe. Momentálne sa venuje podnikaniu. Okrem veľkoobchodu s obuvou poskytuje aj podnikateľské poradenstvo.

O celom prípade si myslí, že ide o účelovú kauzu. „Toto nie je náhoda. Pán Boh ochraňuj našu krajinu, keby takúto vec, možno provokáciu, ja to neviem nazvať, vyprovokovala nejaká cudzia tajná služba alebo bývalí príslušníci tajných služieb. To vám garantujem, že by to jej DNA tam bolo alebo nebolo. Podľa toho, kto by to vyprovokoval. Ťažko povedať, kto za tým je a ani to nehodnotím,“ tvrdí Korček.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu