Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Proti KORONAVÍRUSU sa dá zaočkovať aj splnomocnenkyňa pre rómske komunity Bučková

Splnomocnenkyňa vlády SR pre rómske komunity Andrea Bučková
Splnomocnenkyňa vlády SR pre rómske komunity Andrea Bučková (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Proti ochoreniu COVID-19 sa dá zaočkovať aj splnomocnenkyňa vlády SR pre rómske komunity Andrea Bučková. Očkovanie považuje za najefektívnejší spôsob kontroly pandémie. Jej stanovisko poskytla Iveta Duchoňová z kancelárie splnomocnenca.

Aj týmto spôsobom chce podľa jej slov ukázať, že netreba podliehať dezinformáciám, ktoré spochybňujú účinky očkovania a ohrozujú zdravie. "Splnomocnenkyňa vlády SR pre rómske komunity sa preto plánuje v rámci nastaveného procesu ministerstvom zdravotníctva prihlásiť do pripravovaného registračného systému na očkovanie proti koronavírusu, ktorým sa aj stanoví termín očkovania," uviedla Duchoňová.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Úrad splnomocnenkyne vlády SR pre rómske komunity robil osvetovú kampaň o potrebe dodržiavania hygienických opatrení a sociálneho odstupu počas prvej aj druhej vlny pandémie. "Považujeme za prirodzené realizovať v rómskych komunitách informačnú kampaň aj pokiaľ ide o očkovanie," doplnila Duchoňová.

Zapojiť sa do nej majú aj personálne kapacity v rámci národného projektu. "Jedným z jeho základných zámerov je práve zlepšenie prístupu k zdravotnej starostlivosti, vrátane preventívnej zdravotnej starostlivosti a zdravotníckej osvety v súvislosti s ochorením COVID-19, a to je aj informovanosť o očkovaní proti koronavírusu ako osobnej ochrane jednotlivca, ale aj kolektívnej ochrane komunity. Rovnako vynaložíme maximálne úsilie na to, aby do osvety za očkovanie proti COVID-19 boli zapojené všetky tzv. pomáhajúce profesie," zhrnula Duchoňová.

Viac o téme: OčkovanieVakcínaKoronavírusAndrea Bučková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu