Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Meteorológovia varujú pred povodňami: Druhý stupeň výstrahy platí pre okres Prievidza

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/František Iván)

BRATISLAVA - Vo viacerých okresoch Slovenska môžu vzniknúť povodne. Najohrozenejším okresom je Prievidza, kde platí výstraha druhého stupňa. Slovenský meteorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na webovej stránke.

Hydrologickú výstrahu prvého stupňa vydal SHMÚ pre okresy Skalica, Partizánske, Bánovce nad Bebravou a Zlaté Moravce. Povodne hrozia aj v povodí horného Hrona, v okresoch Žiar nad Hronom, Košice-okolie - Hornád a Trebišov bez Roňavy.

Najlepšiu predpoveď počasia nájdete na predpovede.topky.sk.

Meteorológovia varujú pred povodňami:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

Na viacerých úsekoch ciest R2 na východe Slovenska komplikuje v stredu ráno dopravu poľadovica. V lokalitách Nitra-Zobor, Vlčkovce a Zálužie je pre silný dážď dohľadnosť do 100 metrov. Slovenská správa ciest (SSC) na webe zjazdnosť.sk upozorňuje tiež, že na vlhkých a mokrých cestách sa pri nízkych teplotách môže vytvárať námraza až poľadovica.

Cesty prvej, druhej a tretej triedy na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Na strednom a východnom Slovensku je miestami na vozovke čerstvý, kašovitý alebo utlačený sneh do troch centimetrov. Na ceste II/578 Skalka - Kremnica upozorňujú na utlačený sneh do desiatich centimetrov.

Horské priechody na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne mokrý. Na horských priechodoch Čertovica, Besník, Vrchslatina, Huty, Makov, Podspády a Vernár sa však na vozovkách vyskytuje kašovitý alebo utlačený sneh do dvoch centimetrov.

Viac o téme: PovodneVýstrahaMeteorológoviaSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu