Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Požiar autodielne spôsobil škody za 15 miliónov korún

ilustračné foto
ilustračné foto

Aktualizované!

VEĽKÝ SLAVKOV - Škodu za približne 15 miliónov korún spôsobil požiar autodielne vo Veľkom Slavkove v okrese Poprad, s ktorým bojovali hasiči z Popradu a Svitu počas dnešnej noci.

Pod výšku škody sa podpísali najmä vozidlá, ktoré boli zaparkované v autodielni. Na mieste zasahovalo 12 hasičov s troma cisternami.

"Požiar sa podarilo lokalizovať o 22.30 hodine a zlikvidovať necelú polhodinu po polnoci. Majiteľovi vznikla celková škoda asi 15 mil. Sk, z toho 10 mil. Sk na zničených a poškodených vozidlách a 5 mil. Sk na objekte autodielne," informoval TASR operačný dôstojník Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Poprade Jozef Michlík. Nevylúčil, že požiar bol pravdepodobne založený úmyselne. Vyšetrovanie príčin pokračuje.

Hasičom sa podarilo uchrániť pred živlom hodnoty najmenej za 10 mil. Sk, čo je podľa odhadu hodnota zachráneného stavebne napojeného objektu a tiež osobných motorových vozidiel.

Na základe zistených skutočností na mieste požiaru možno predpokladať, že požiar bol založený úmyselne, informoval operačný dôstojník Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Poprade Jozef Michlík. Hasičom sa podarilo uchrániť ďalšie hodnoty minimálne za 10 mil. Sk, čo je približná hodnota stavebne napojeného objektu ako aj evakuovaných osobných motorových vozidiel.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu